Koje trave trenutno berete? |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....citam da ste vec davno obrale sipuriku a ja se nje tek sad sjetila kad sam je vidila u draci....
....zapravo, ne znam da li je plod svake divlje ruze dobar za caj...znaci, ovo je divlja ruza iz juz. Dalm....nisam je odredjivala....
Fermina da li je ti beres?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Već sam brala i sušila a najviše...popila.
Ja berem samo plod divlje ruže ( Rosa canina ) koji je jajolikog oblika i jarke crvene boje.Sad je već mekan, kašast i vjerujem dobar za mermeladu. Vidim i neke druge sa okruglastim, crvenim plodićima, puno manjim.Njih ne poznajem pa ih ni ne berem. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....tek sad dodjoh po odgovor...
...to sam i ja primjetila da postoje duguljasti i vrlo mali okruglasti....kod mene su samo ovi okruglasti...nesto sam ubrala i trazila po internetu.... to bi mozda bila neka var. dalmatica i navodno i ona se konzumira u caju.....
...nisam jos ovo razjasnila??????
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ako su joj listovi kao u ruže ali samo sitniji, nećeš pogriješit, to je isto neka vrsta divlje ruže ali vjerujem ne tako vrijedna kao Rosa canina.
Inače, sitne okrugle crvene bobice ima i glog ali sigurna sam da bi ga ti razlikovala od divlje ruže. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
....da,da...to je ruza, tu ne mogu pogrijesiti....poznam i glog samo ga nema kod mene....naravno poznam i druge bobice iz makije, pogotovo otrovne....
....i ja mislim da se plod svake divlje ruze moze konzumirati....citala kod Grlica...
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Da :))) Sve su canine ljekovite i jestive ( koliko ja znam ;-)
|
|
http://studio-martina-natura.hr/
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |