Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koje trave trenutno berete?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Koje trave trenutno berete?

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2010 u 08:58
....citam  da  ste  vec  davno   obrale  sipuriku  a  ja  se  nje  tek  sad  sjetila  kad  sam  je  vidila  u  draci....

....zapravo,  ne  znam  da  li  je  plod svake  divlje  ruze  dobar  za  caj...znaci,  ovo  je  divlja  ruza  iz  juz. Dalm....nisam  je  odredjivala....

Fermina  da  li je  ti  beres? 

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2010 u 22:14
Već sam brala i sušila a najviše...popila.
Ja berem samo plod divlje ruže ( Rosa canina ) koji je jajolikog oblika i jarke crvene boje.Sad je već mekan, kašast i vjerujem dobar za mermeladu.

Vidim i neke druge sa okruglastim, crvenim plodićima, puno manjim.Njih ne poznajem pa ih ni ne berem.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2011 u 11:02
.....tek  sad  dodjoh  po  odgovor...

...to  sam  i  ja  primjetila da  postoje  duguljasti  i  vrlo  mali  okruglasti....kod  mene  su  samo  ovi  okruglasti...nesto  sam  ubrala i  trazila  po  internetu.... to  bi  mozda  bila neka  var.   dalmatica  i  navodno  i  ona  se  konzumira  u  caju.....

...nisam  jos  ovo  razjasnila??????
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2011 u 22:24
Ako su joj listovi kao u ruže ali samo sitniji, nećeš pogriješit, to je isto neka vrsta divlje ruže ali vjerujem ne tako vrijedna kao Rosa canina.

Inače, sitne okrugle crvene bobice ima i glog ali sigurna sam da bi ga ti razlikovala od divlje ruže.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2011 u 08:42
....da,da...to  je  ruza,  tu  ne  mogu  pogrijesiti....poznam  i  glog  samo  ga  nema  kod  mene....naravno  poznam  i  druge  bobice iz   makije,  pogotovo  otrovne....

....i  ja   mislim   da   se  plod  svake  divlje  ruze  moze konzumirati....citala  kod  Grlica... 
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 22:50
Da :)))  Sve su canine ljekovite i jestive ( koliko ja znam ;-)
http://studio-martina-natura.hr/
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.