Sansevieria cylin |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 5> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 19:09 |
Lantana, nisam znala da sans.cil. cvjeta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zanimljivo! Ja ću biti sretna kad pusti prvi novi list!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jao, kako je ovo dobro ! SUper cvijet.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
život je more
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
nbjelovu
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Moon, e baš ti hvala, dakle jasno je što joj treba da bi bila bujna!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
nbjelovu , prošle gofine moja cilindrika je bila većim djelom unutarnja biljka i nije ništa vidljivo napredovala. Tek sam ju dosta kasno iznijela van u hlad i nije dalo nikakve rezultate. Ovo proljeće odmah sam ju iznesla van i priviknula na sunce. Cijeli proljetno-ljetni, a još je i danas vani, period je vani na terasi na poslijepodnevnom suncu i ima dosta novih listova.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
I ja nabavila cilindriku. Jako mi se sviđa. Kupila sam malu, malu, pa ćemo vidjeti kako će se razvijati. Uzgajaju je kao kućnu, a na onoj Natalijinoj slici je očito vanjska, i traži dosta sunca. To znači da bi voljela biti vani na suncu u toplom dijelu godine, a zimi unutra. Jel je netko držao vani, na suncu?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Nešto se dešava, ide jedna mala, baš me zanima hoće li biti cilindar ili obični list ?
|
|
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Da lijepo du narasli Jaca jedino su se kao i kod mene svi valjda u potrazi za svijetlom , nakrivili. Ja svoju pod hitno moram presaditi u veću teglu jer se sva tegla ( plastična ) izvitoperila od korijena i novih mladica, samo što ne pukne. A onda ću ju pokušati i izravnati opet, nekako mi je lijepša kad je pravilna.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
bebaći su lijepo narasli,slika od 11 mj i danas
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Kod mene je nova biljka tako da neznam,ali mislim da ih ima više vrsta vidjet ću kako će napredovati.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Da očito je da ima više kultivara. Kiod moje svaki list - koplje ide za sebe. Na mojoj je pisalo - sanseveria cilindrica Sky line
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Ovako: ova mala ima 5 koplja, svi iz jednog korjena.
Velika ima svako koplje zasebno. |
|
|
|
![]() |
|
Moja nema mladica, no lijepo se drži. Ovo proljeće ću ju staviti van pa ću vidjeti kako će se ponašati.
Ne znam baš nešto p njima, no prilikom kupovine vidjela sam da su novo došle tako kopljaste, a da ima i onih koje stoje neko vrijeme i da im mladice izlaze plosnatog lista. Ne bih se čudila da ih ima više vrsta |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kažem, stvarno nisam stručnjak, ali mi se čini, onako "na oko"
... ne jaje nego sanseveria ![]() ja sam dobila jednu malu - raštrkanu, prije 2 godine, pa jednu manjih listova što rastu pravo u vis lani i čini mi se da nisu iste a tu veliku, debelih listova i pletenu sam vidjela u trgovini, drugačija je boja, drugačija nijansa zelene, manje su istaknute šare na njoj, a sama veličina govori za sebe ali, možda me neko kompetentniji pobije ![]() |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Natalija,misliš da ima dvije vrste jer i ova moja je kao Belicina.Ako je tako,opet moram u potragu
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
belice mislim da se radi o drugačijim vrstama...
nisam stručnjak, ali vidjela sam ih u mbmu - te debele, puno veće, kao tvoja na slici, čak pletene u pletenice i još 2 vrste, jako slične - manje, tanjih listova - jednima su listovi rasli ravno u vis, a drugima su bili iskrenuti kao na gornjoj glikičinoj slici glikice ti imaš obe vrste - kad ih usporedišš, jesu li tebi iste? |
|
![]() |
|
Stavi je na toplo,moja je na prozoru iznad radijatora,mlade suu skoro stigle mamu.Kod mene je isto kao kod Belice,mladi su identični starijoj.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |