Pitaja (Dragon fruit)- Hylocereus undatus |
Odgovori | Stranica <1 567 |
Korisnik | |
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanimljivo, morat ću i ja u kupovinu. Moram samo saznati gdje mi je najbliži kaufland...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje sam pročitala da se fisalis može ( smije ) pojesti samo 6 kom. dnevno.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice dobro si pročitala. Ako se pojede više fizalisa,navodno djeluje kao laksativ.....Isto tako sam negdje pročitala da se Pitaje ne smije mnogo jesti jer onomu tko pojede puno Pitaje ne gine društvo mramornog spomenika. Svi jako dobro znamo što to znači,ali nije mi jasno zašto to nije lijepo dorečeno ni zbog čega,ni kako, ni zašto? Samo sam našla ovaj tekst bez ikakvog daljnjeg objašnjenja....
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jučer sam tragala za odgovorom o Pitaji i saznala od jedne drage forumašice da Pitaja ima u sebi neke enzime i aminokiseline koje naše tijelo baš ne prepoznaje i nije naviknuto na takvo voće,pa se zbog toga odvijaju jako burne reakcije u tijelu,to dovodi do velikih dehidracija,komplikacija i u najgorem slučaju smrti. Bebi Hvala ti! za objašnjenje o ovom meni totalno nepoznatom voću.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima,evo narucila sam si sjeme pitaje preko aukcija,sad citam temu ,al ne nalazm bas odgovore.Pa da pitam znalce.
Kad da ih posijem? I dali je dobro da ih stavim za sada u normalnu zemlju(crnicu) pokrim s najlonskom vrecicom i stavim kraj prozora dok ne nikne? Dobti cu 20 sjemenki pa se nadam da ce barem jedna proklijati :-) |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvijetomanijak,ja sam ih sijala u par navrata ,nisma držala pod najlonom nego su bile vani na otvorenom dok je bilo već jako toplo.Biljke su mi svaki puta lijepo niknule ,a onda kad bi počele rasti jednostavno listić,po listić kao spaljen i najednom su se osušile i uginule.Sve me strah opet ispočetka jer mislim da nešto ne radim dobro.....Istjeraju dva para listića i onda se osuše... Sijala sam ih u običnu crnu kupovnu zemlju u koju sam umješala samo malo pijeska....
|
|
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mojih biljčica nastalih iz sjemena prije par godina.Sjeme sam sam sijala u ljeto,bez ikakvih posebni tretmana.U obični humus sam posijala i nikla je svaka sjemenčica.Mlade biljke sam podjelila jer ja nisam ljubitelj kaktusa.Ove dvije sam ostavila,jednu sebi drugu prijateljici.Skroz sam ih zanemarila svo ovo vrijeme.Prošle godine vjetar ih je izbacio iz saksije pa sam ih samo ubacila u saksiju sa benjaminom.Prezimili su tako u kući.Tek prije par dana sam ih razdvojila u zasebene saksije i opet u obični humus..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Alisa Ti uzgojila biljku iz sjemena, a ja uspjela upropastiti već odraslu (kupljenu) biljku
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo alisa
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam iz sjemena ali mi nikada nije cvjetala.
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hhehehh,ja je želim uzgojiti ali nemam sjemena .....cvijetovi su mi predivni,stravstveni sam kaktusar..heheh!
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk,Moon hvala cure!!
Fatka,ja sam ovu biljku skroz zanemarila bila.Sjeme sam dobila davnoo,posijala i svaka se primila bila,ja podjelila ostavim samo ove sebi,iako nisam ljubitelj kaktusa,drage su mi jer su iz vlastitog uzgoja.Jednu sam ostavila jednoj dragoj prijateljici, drugu biljčicu sebi.Nisam se ni nadala cvjetovima.Ne znam ni koliko treba vremena od sijanja do cvjetanja?Koliko je tvoja stara? Fiki,ja pojma nemam gdje bi se moglo sjeme nabaviti.Ovo sam ja dobila davno,sigurno ima i preko 4 godine od jedne prijateljice..Prije sam viđala u merkatoru da se ima kupiti plod pitaje.U plodu bude stotine i stotine sitnih sjemenki..Možda ćeš tako lakše do sjemena doći.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Okay,tnx
|
|
Odgovori | Stranica <1 567 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |