Posudice za sadnju od starih novina |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....popodne prvi put radila tuljke i casice....nisam pripremila dovoljno papira a ni rahle zemlje pa sam nezadovoljna akcijom...htjela sam povrce staviti u neki papir bez tiska a cvijece moze i u novinu....planiram prilikom sadnje ipak maknuti tuljak od kartona, prerezati nozicama...
...i ja sam primijetila da ona stiropor-saca brzo gube vodu...
....pretrpala sam se rasadom a vremena nemam dovoljno pa me to sve frustrira...
...Cimi, sto mislis ako mi je rasad rajcice dobio tockice na prvim listicima, ne na prvim pravim nego onima od klijanja, cini mi se da su to one gljivice sto poslije poharaju cijelu biljku - da li da bacim taj rasad i posijem novi?????
...mislim da je to sorta sljivar iz sjemenare...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Nije baš posudica od novinskog papira,ali zadnje vrijeme sve sijem u ove posudice za jaja.Rezulatati su vise nego odlicni....
Sijem i u pvc kutijice,ambalaža u kojoj dođu kolači...Jest da se ne može saditi u vrtu direkt al je jako zahvalno za biljke koje teže niču... ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....sijala sam i ja u slicne posude i pokrila folijom...cini mi se ta folija odlicna jer ubrza klijanje....ali problem je prenosenje u posudice, korijenje se ispreplete i tesko je razdvojiti male klijance....
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Da to izbjegnes,presadš ih čim klijanci dobiju drugi par listova...Tada nema problema..Ja sam presadila ehinaceae bez problema..Poslužila sam se kašikom,supenom! :D Njom sam izvadila klijance sa sve zemljom i stavila u saksijice..Biljke super napreduju.Prezadovoljna sam..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Manči, za presadnice rajčica koje su dobile flekice preporučila bih ti da ih svakako odvojiš od ostalih. Ja ih nebi bacila već bi pustila da vidim što će se dogoditi - možda sve prođe bez posljedica, a baciti ih stigneš i kasnije. Možda bi bilo korisno tretirati ih nekim fungicidom? Nemam iskustva sa tim jer do sada su mi flanci uvijek bili zdravi.
|
|
![]() |
|
...one i jesu odvojene jer sam sijala u vise posuda...u ovoj su pregusto niknule i skoro pojele zemlju...mozda sam trebala ranije pikirati...
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Mislila sam da ih odvojiš tako da ih udaljiš od ostalih presadnica. |
|
![]() |
|
....da, to sam i napisala da su udaljene od drugih, i sijane i presadjene u casice....
...tnx na pomoci....
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
jeste i ja sam cuila za to klijaliste sa kartonskom ambalazom od jaja, i bas cu za dan dva posejati vlasac, paradajz seri i jos neke zacinska biljkice cija semena imam.
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
bas si iskusna majstorica, poslusacu tvoj savet jer cu takvo sejanje uraditi prvi put do sada
![]() |
|
![]() |
|
Lavandablue,nečeš se pokajati..Obavezno javi rezultate experimenta..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |