Pitomi kesten |
Odgovori |
Korisnik | |
Thommo
Novo sjeme Pridružen: 01 Rujan 2014 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Rujan 2014 u 14:23 |
Bok svima!
Pred 5-6 godina posadio sam pitomi kesten u zeleni pojasić kraj zgrade, bez puno nade da će se održati. Naprotiv, to je sad cca. 2,5 do 3-metarno stabalce koje lijepo napreduje i raste. Na nekih je dva metra od same kuće; čini mi se preblizu, sad mi je baš žao da ga nisam stavio koji metar dalje. Nekoliko pitanja, ako netko zna: 1. Da li korijeni pitomog kestena znaju "izlaziti" na površinu i raditi štetu na građevini? Bojim se da su cijevi od vode tu negdje blizu, pa da kasnije ne bude štete i kopanja... 2. Da li bi takvo, 5-6 godina staro stablo preživilo presadnju, tj. iskopati ga i presaditi 4-5 metara dalje? 3. Ako da, ima li neka tema u kojoj je opisana presadnja mladih stabalaca? Hvala unaprijed!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
miki1
Novo sjeme Pridružen: 04 Prosinac 2020 Lokacija: swicarska Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drvo kestena moze biti velicine slicno drvetu hrasta....u Swicarskoj sam vidio ogromna preljepa stara stabla MARONA...po Istarskom-maruna....tako da mislim da ce biti problema ako ostane uz gradjevinu
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |