Habulica - Cimicifuga |
Odgovori |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(2)
Objavljeno: 24 Siječanj 2010 u 02:18 |
Cimicifuga je trajnica koja uspijeva u polusjeni pa čak i u dubokoj sjeni gustih krošanja stabala i iza sjevernog zida kuće.Ima ih više vrsta: C. Racemosa, Foetida, Dahurica...Zavisno od sorte cvatu u periodu od 7. do 10. mj. Cvijetovi su bijeli, a bijelo-rozkasti kod C. Racemosa "Atropurpurea" i C. Brunette kod kojih je lišće tamno crveno.Uspijeva na bogatom humusnom tlu, koje treba biti uvijek dovoljno vlažno, stoga se ljeti treba zalijevati.Prihranjuje se dodavanjem komposta.Razmnožava se sijanjem sjemena ili dijeljenjem.C. Racemoza ima ljekovita svojstva, a njezin ekstrakt se koristi u pripravcima koji normaliziraju hormonsku ravnotežu pa povoljno djeluje na zdravlje kardiovaskularnog i koštanog sistema u postmenopauzalnih žena.
Pročitajte još:
Cimicifuga Racemosa[IMG]http://www.imagesforme.com/upload/48fe8b70.jpg" />Cimicifuga Brunette[IMG]http://www.imagesforme.com/upload/185ec7e5.jpg" />
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Cimi ovo je biljka za moje dvorište (dvorište,sjeverna strana )!
Koliko naraste u visinu? |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Niže vrste cimicifuga su 60 - 80 cm visoke, a visoke vrste idu u vis i do 2 m. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova C.brunette je čarobna s tim purpurnim lišćem.
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga je biljka za ženske bolesti.....
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni osobno su veoma lijepe, posebno cimicifuga brunette
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš su zgodne ove biljčice
k tome još i ljekovite (super što si nas upoznala sa značenjem svog nicka) bijele me ovako iz daljine jako podsjećaju na astilbe (a čini mi se da traže i slične uvjete - sjenu) a ove dolje po lišću sliče heucherama |
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na objašnjenju za cimicifugu.
|
|
floraifauna
Upravo klijam Pridružen: 21 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 110 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako mi se sviđa ova biljka i sigurno će i ona naći svoje mjesto u mome vrtu!
hvala cimi na svim informacijama
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još jedna prelijepa biljka. Hvala Cimicifuga.
Već sam je stavila na spisak biljaka koje uskoro mislim kupiti. |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa boja lišća. Radujem se slikama kad još malo razraste i procvjeta!
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |