Šljiva |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Glog
Nedavno posijan Pridružen: 04 Veljača 2015 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A i kalemis kajsije na nju kao medupodlogu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
gandrad
Novo sjeme Pridružen: 02 Studeni 2015 Lokacija: Jagodina Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da radi se i to... Ja sam probao trnjinu na džanariku, naravno sa namerom da kalemim kajsiju, ali se plemka nije primila... Možda ću opet ovog proleća probati...nego.... jedva sam našao odgovarajuću plemku...valjda ću zimus biti bolje sreće...
Jedan komšija je pravio rakiju od ploda trnjine...bukvalno...brao je plodove i stavljao u sudove i posle fermentacije peko rakiju...znači nije stavljao plodove u flašu u već gotovu neku voćnu rakiju ..nego je stvarno pekao...
Ja koristim plodove za čaj....
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za čaj ih bereš prije ili poslije mraza?
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakve veze ima mraz sa čajemo???
|
|
gandrad
Novo sjeme Pridružen: 02 Studeni 2015 Lokacija: Jagodina Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidi...ja ih berem pre mraza...Zašto?
Zato što tad , otprilike imam nekako više vremena...desilo mi se da sam tako čekao ( neke godine) , a onda te "uhvati" neki posao ...i onda ostaneš bez nih...
A ja kad ih oberem stavljam u pet flaše ( sa širokim grlićem-od neke vrste soka) i onda u zamrzivač...i postignem isti efekat kao da su smrzle u orirodi...A tako malo mesta zauzimaju...i kad treba čaja samo istreseš malo flašu ( koliko ti treba-desetak bobica) i one zadobuju po lončetu...preliješ toplom vodom i eto ti čaja...
A tačno je da su one "ukusnije", kad ih malo "uhvati" mrazić...
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru. Ja sam mislila da se moraju osušiti za čaj. Još jednostavnije je ovako
|
|
gandrad
Novo sjeme Pridružen: 02 Studeni 2015 Lokacija: Jagodina Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma daaa, ko da ih suši...nema potrebe...
A isto tako radim i sa šipkom i gloginjama...
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo moram isprobati!!
E a kako misliš uzmeš desetak bobica???
|
|
gandrad
Novo sjeme Pridružen: 02 Studeni 2015 Lokacija: Jagodina Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa koliko ti treba za jedan čaj...toliko iostreseš...
Sad ja ne znam da li tu ima nekih pravila i koliko to treba i koliko grama toga ima u desetak bobica...Ja to otprilike...po ukusu...
|
|
dadobl
Novo sjeme Pridružen: 31 Kolovoz 2015 Lokacija: Bosna Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tehnologija proizvodnje sljive, supet knjizica, prvi je link na latinici a drugi na cirilici.
Kako vam se cini?
http://www.4shared.com/office/_WraxUKmce/LJIVA.html http://www.4shared.com/office/Xi8XUerYba/Tehnologija_proizvodnje_sljive.html |
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |