Trachelospermum jasminoides |
Odgovori |
Korisnik | |
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(2)
Objavljeno: 07 Listopad 2014 u 18:24 |
Zimzelena biljka čvrstih listova. Raste u područjima do -12 °C. Cvate kasno proljećebijelim zvjezdastim cvjetićima čiji miris podsjeća na jasmin. Ako joj se osigura dovoljno
svjetla i topline, nenadmašna je u prekrivanju neuglednih zidova a ujedno se koristiti kao zaklon od vjetra a i sunca.
Mi smo ga posadili tako da pada preko zida i prekriva ga... Piše da naraste 8 metara... a meni se čini puno više... Ovo je slikano početkom 06/14 |
|
Sponzorirani linkovi | |
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod mene u slavoniji bi trebala da ju zastitim...mozda da ju pokrijem s najlonom ili obuhvatim s necim..kako bi ti mogla izvesti...?????meni se taj jasmin jako svidja...
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
JosipaNu mislim da ga treba prvu godinu zaštititi dok mu korjen ne ojača
LP |
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
catalpa
Odrastao grm Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ninetta hvala, moj se muči u boravku i već drugu zimu odbaci listove, morat ću ga rashladiti, pozdrav
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj ga držati u kući, pogotovo ne u grijanome prostoru.... Ja bih ga posadila u zemlju, preko zime područje korjena zaštitila.... i šta bude...
|
|
|
|
catalpa
Odrastao grm Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga ninetta to nisam znala puno ti hvala na savjetu, sad više ne stignem nego ga maknuti iz boravka a kad dođem kući u veljači ide u vrt.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li je to onaj jasmin koji onako prekrasno mirisi i ako ljudi vele da od njega boli glava ?
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute, prekrasno miriši ali nisam primijetila da me od tog mirisa glava boli...
|
|
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oduševljena sam tra.jasminoidesom...imam ga već duže (11)god...ali prošle god.MM ga je tako dobro porezao,da sada moram Moon pitati kako će ,i kako će biti na proljeće...nemojte me pitati što sam sve izgovorila,jer nebi znala ponoviti.
Istina je da kada se rascvijeta i počinje sušiti ima miris koji nije baš najugodniji... |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
catalpa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I on mi je smrznuo, svi listovi otpali čini mi se da su grančice žive, hoće li potjerati ili da ga iskopam pa pogledam korjen ili da još pričekam?
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh, catalpa, ova zima je kod tebe dosta štete nanijela, ja bih još pričekala, na mojima su vršne grane gole, ali vidim da pomalo tjeraju; u donjem dijelu nema štete, tanje grane su stradale
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
catalpa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga nisa ove zime su minusi dugo trajali, nisam zaštićivala biljke i propale su, samo se nadam da će potjerati i da neću ostati bez njih.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa ne iskopavaj, pusti ga neka raste, robusna je to biljka!
|
|
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Doista prekrasno miriši.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ija sam kupila ovaj jasmin i baš me je zanimalo dali netko na kontinentu ima posadjen vani,i kako je prošao ovu zimu jer je stvarno bilo hladno.
|
|
Una
Nedavno posijan Pridružen: 04 Srpanj 2016 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je prezimio i već je pun pupoljaka...ukorijenit ću grančice (ide malo teže , ali ipak uspjevam ponekad) , i kome treba , rado ću podijeliti.
|
|
kosjenkaSB
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2015 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 150 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gdje ima za kupiti
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima ga u Pevecu bar sam ja tamo kupila.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |