Zna li neko: uspesno klijanje Vlasca |
Odgovori |
Korisnik | |
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 13:53 |
Nabavila sam semenke Vlasca (2g). Naziv mu je: Danski vlasac.
Na pakovanju pise da se seje u 3. mesecu na temperaturi 1-2 C na dubinu od 1cm.
Valjda jos nije kasno. Pokusala bih da ga stavim u frizider nekoliko dana posle sejanja (kao sto se to radi sa lukovicama zumbula). Da li je to dobra ideja, zna li neko
Hvala unapred!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neke vrste sjemenki najbolje kliju kad se stave prije sijanja na hladno na par dana, znam za verbenu i jaglac, za vlasac to nisam čula. Ja sam sijala vlasac pred 3 godine direktno na vrt, i niknuo je u velikom broju, bez problema. Ako i sad posiješ, mislim da nebu kasno. Moje iskustvo je da zapravo bolje uspijevaju biljčice odmah posijane na otvoreno i izložene vanjskim uvjetima.
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu jednu saksiju sam stavila na severni prozor, pa se nadam da ce proklijati.
Posto imam puno semenki, sutra sadim u jos jednu saksiju pa cu nju staviti u frizider.
Videcu tako sta je bolje. Mada je i ovako hladno sada. Trenutno je ovde kod mene sada napolju 9C.
Hvala SilveK !
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjemenke se stavljaju u frižder inače prije sijanja, ali mislim da za vlasac to nema potrebe...
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |