koju biljku za po ogradi |
Odgovori |
Korisnik | |
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 06 Prosinac 2007 u 16:29 |
ovako imam zicanu ogradu
prema susjedu kojeg bas i ne volim gledat i sad bi po toj zici Željela pustit da raste i penje se neka biljka na pamet mi je pao brsljan al nisam bas ziher da bi to bilo to ima li nes slicno ? |
|
Sponzorirani linkovi | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruža uvijek prelijepo izgleda Ili ona lijepa lozica (ne znam joj ime, al na jesen je lijepe crvene boje listova)
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
climates ili kako se več kaže?
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preporucujem 'orlove kandze' (Lonicera caprifolium).
Cveta citavo leto (u dvoristu u kom stanujem, cvet Lonicere menja boju od bele, preko zuto-rozikaste, do roza/smedje), divno mirise, prezimljuje vani, a ako nisu jake zime i suvise niske teperature list joj ostane lep i zelen. Potrebna joj je potpora uz koju ce se ‘pentrati’, a to upravo imas. Klematis je isto lep. Postoje razne boje cvetova. Ali ga preko zime nema, tako da ti nece zakloniti pogled na komsiju. |
|
Aglaja
|
|
Ivona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali je to to? |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izgleda mi da je, iako bih rekla da je drugacija od ove koja postoji ovde gde stanujem. Mozda je to zbog forme, a mozda je i druga vrsta Lonicere. Postoji cak, kako sam cula, i sa crvenom bojom cveta.
Pa ti je onda vec imas. Samo je razmnozi, deljenjem ili reznicom. |
|
Aglaja
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sutra ću slikati svoju žičanu ogradu koju je prekrio bršljan, a djelomično i jedna vrsta fikusa (ne znam kako se zove, ali se penje kao lud). Preporučila bih bršljan malih listića. Kad to zaplete, susjeda više nikad nećeš vidjeti, spavat ćeš u miru
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a zasto ne pokusas i sa zivom ogradom
jako brzo raste a i zimi je zelena |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bršljan je zahvalan jer je i preko zime lijep dok će ti clematis i lonicera biti samo preko ljeta lijepi i pravit će "zaklon" od susjeda.Imaš raznih vrsta bršljana,onaj šareni,bijelo- zeleni u kombinaciji sa nekim tamozelenim će lijepo izgledati i preko ljeta i preko zime.
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadopunila bih Shashu.
Jedina mana bršljana je što sporo raste.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i lozica koju ste spomenuli također zimi nema lišće pa ces vidjeti susjeda ( imam slicnu situaciju na otoku )
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da se bršljan hoce penjati po zicanoj ogradi?? |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bršljanu je za penjanje najdraži zid ili neka hrapava puna površina. Za žicu bi mu trebalo malo pomoći, vezajući ga.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivona,a da ti uslikaš taj "kritični" dio? Brzo bi mi iskombinirali šta tamo saditi
|
|
Ivona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok, moram nabaviti fotic.
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje žičane ograde. obasle bršljanom stinoga lista. Površina je zaplela u roku 3 godine, sad samo režem višak koji izraste |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja mama ima isto obični bršljan i jako dobro pokriva zid....prednost je što je i zimi zelen...ako baš želiš ljeti malo šarenila ubaciš neku cvijetnu penjačicu... kao na slici clematis....
|
|
Ivona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mima ovo je super!! stvarno nisam znala da bršljan to može, slika ti je predivna!!!
A donata ovo sa clematisom je pun pogodak!!!
Bolje da sadju toga odgodim za proljece, mislim da je sada vec kasno. ipak sam iz okolice osijeka.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |