Sijanje lisičina |
Odgovori |
Korisnik | |
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 11:12 |
Dali je netko sijao/sadio lisičinu? Kakvi su uvjeti, što voli, što ne voli?
slika preuzeta s net-a:
echium vulgare
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam je sijala lani ,ove godine bi trebala cvjetati.U poluhladovini je,u normalnoj zemlji.Dalje bumo vidli!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Echium vulgare sam vidjela u Istri uz cestu. Raste i cvate na suncu u suhoj pjeskovitoj zemlji, prašnjav od prolazećih automobila i njihovih ispušnih plinova. Izgleda što su mu lošiji uvjeti, on je ljepši.
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam našla savjete za sjetvu E. plantagineuma ( možda si Monna na tog misla ).
Sjeme se sije u kolovozu ili travnju na stalno mjesto. Preguste biljke treba prorijediti na razmak od 20 cm. Visine je 30 cm a cvate od lipnja do listopada. Za mješavinu boja ( ružičasta, plava, bijela... ) moja knjiga ( "Cvijeće u vrtu " D.G. Hessayon ) preporučuje Dwarf Hybride.
Odgovara mu lagano ili srednje teško dobro odvodnjeno tlo na otvorenom sunčanom položaju.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |