Ukrasni krastavac - Kiwano |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
IVANA IVA
Novo sjeme Pridružen: 10 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da zgodan je taj plod, onako za vidjeti, ali nije nešto ukusan, ali tako to ide sve što je zdravo - nije baš fino.... |
|
Sponzorirani linkovi | |
Davor96
Nedavno posijan Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
darkangel
Novo sjeme Pridružen: 27 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,imam problema sa kiwano sadnicama.Pojave se bijele tockice na listu i onda list odumre.Biljka nastaje rasti i svaki list nakon određenog vremena odpadne.To mi se pocelo dogođati dok su sadnice bile u kući pod svjetlom za rast (led) pa ne vjerujem da su pokupile koju bolest ili slično.Nametnika nema jer vjerovatno i druge vrste bile bolesne a nisu.Posadila sam ih vani prije par dana ali cini mi se da nema poboljsanja.Neznam u cemu je problem.Evo slika
link |
|
darkangel
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..da ne zalijevaš po suncu po lišću???
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
darkangel
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne zaljevam,kao što sam rekla to se pojavilo dok je bilo pod umjetnim svjetlom pa nebi imalo veze jer se biljka ne zagrijava
|
|
darkangel
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam sad dobila odgovor na jednom drugom forumu da bi moglo faliti magnezija.Pa cu probati sa gorkom soli.
|
|
Ivana-Mia
administrator Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
probaj, a mozda ne bilo loše i napraviti zaštitu sa bordoškom juhom ili nešto na bazi bakra
|
|
mimagy
Nedavno posijan Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam nikakvih iskustava sa kivanom,no kako mi se jako sviđa okusom,odlučila sam iz jednog izvući sjeme i čuvati do proljeća pa posaditi. Voljela bih da se jave iskusni,koji znaju što,kako i zašto? :)
|
|
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sijala sam ga davno,prije 4-5 godina.Traži uslove kao krastavci,ništa više..Ne treba ga sijati previše rano nego onda kada i povrće poput krastavica.Često ga zna srediti pepelnica i prije nego uspije da baci plod..Ja sam sijala u male čašice pa sam onda to presađivala u baštu,onda kada više nije bilo minusa..Jako zahvalna jestiva egzotična biljka..Cucumis metuliferus-kivano iz roda je krastavaca(iako na netu ima podataka da je iz roda tikava,ponegdje)zovu ga ukrasni krastavac ili ukrasna dinja..
I još da dodam da kivano nije voće,iako se po netu može naći taj podatak.Kivano je povrće malo slatkastog voćnog,ukusa,ali ipak je to vrsta krastavice.Okus je pomalo čudan i meni bezveze,nešto kao krastavac i kivi sa dodatkom limuna :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma to cudo raste ko korov, nije uopce izbirljiv, cak i dosta dobro susu podnosi kod mene. ako se ima na sto popesti, odusevljeno ce prihvatiti (meni mlade ljesnjake okupira), ali se i razraste dosta pa ga stavi negdje gdje nece zagusiti neku osjetljiviju kulturu.
Dobro kaze Alisa, treba ga van staviti kad prodju mrazovi, to ga sredi, kao tikve i slicno. |
|
velika gorica
|
|
mimagy
Nedavno posijan Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam znala da je vrsta povrća... Znam da ga zovu "ukrasni krastavac",ali u trgovinama ga stavljaju među povrće,nadam se da nitko neće zamjeriti što sam ovdje stavila temu o kivanu.
Meni kivano ima okus više na kombinaciju banane i kivija (kao kada napraviš i kašicu s to dvoje),svatko ima svoj ukus, o tome se ne raspravlja,moja obitelj,kao i zaručnik nitko ne voli i ne sviđa im se kivano,ja sam oduševljena barem će ga biti "samo za mene". Hvala! |
|
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni ja ga ne volim! :D Ali,kako veliš o ukusima se ne raspravlja.Trgovci ga stavljaju među povrće jer i jeste povrće :)
Nadam se da će ga moderatori premjestiti gdje pripada da ne zbunjujemo druge,a možda već postoji tema o njemu ? |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |