Japanska mirta - Cuphea |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
jelsa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hele ,zašto ne pokušati i jesenskim reznicama.To što je proljetno-ljetnim lakše ne znači da je jesenskim reznicama teško.
Kika,ispod malča stvara se mikroklima,kod ovako niskih temperatura možeš se podpomoći bijelom tkaninom/agril ili lutrasil/koja propušta vlagu i zrak a u dvostrukom sloju podiže temperaturu od okoliša za 8C.
Bilo bi bolje u kasnu jesen prije minusa orezati na 7-10 cm i napraviti zaštitu kao gore navedeno.Ima više šanse da preživi nego neorezana.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam imao par lani vani posaditih i sve su mi uginule!!! jadne su se
Ali nabavio sam nove!!! |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a mislim da ce biti i pelcera viska ove godine
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoju nisam obrezala do 7-10 cm, već malo kraće. Lijepo se držala u podrumu, potjerala u prosincu mlade listiće, ali sam vidjela da su pak ti listići uveli. Sad tjeraju novi, pa se nadam da će ipak dočekati proljeće!!!
Evo par sličica!!! Mladi listići iz korijena Mladi, ali i uveli pupoljci Najljepši listići Izgled iz zračne perspektive Kaj mislite jeli će uspjeti dočekati proljeće? |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoće sigurno, samo je stavi na jako svjetlo mjesto.
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od moje 2 nije ostalo ništa . Sasušile se ispod najlona. Piši propalo.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja mirta ima sve veće listiće, iako baš i nije na svjetlom mjestu kako bi trebala biti!!! Ali, bitno je da mi opstane!!!
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel znate da da cufea nije u rodu s mirtama i da uopće ne potjeće iz Japana ,nego Meksika-al se prodavači svega smisle
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tropi, a jeli ova biljka cuphea ili mirta?
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cuphea hyssopifolia -spada u porodicu Lytraceae i nema nikakve veze s mirtama-porodica Myrtaceae osim što su im dali taj naziv u nedostatku drugog ...
.....nema veze ni s Japanom ,Kinom ni azijom jer je rasprostranjena u prirodnom staništu u Središnjoj Americi --Mexico,Guatemala.... Niti je japanska niti je mirta |
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš me razveselilo kaj je moja prošlogodišnja mirta prezimila. Izgleda da joj je bilo pretoplo temp između 15-18 stupnjeva, a i malo svjetlosti prirodne, u mom podrumu pa je rano potjerala mlade listiće. Neke grane su se osušile skroz, pa sam ih podrezala i ona je nastavila rasti.
Kad je došlo vrijeme iznošenju biljaka van, ja sam je zez jer je ostala odmah na direktnom svjetlu, pa je zadobila opekline po listićima. Ali, uspjele smo i to prebroditi i dalje je moja cuphea nastavila rasti i sad izbacuje cvijetiće što me najviše nakon ove zimske torture razveselilo!!! |
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je moja cuphea, napokon joj znam ime!
dekorativna i jednostavna, ne znam zapravo da li da je posadim vanka ili ne zato ću je ostaviti u tegli u nekoj hladnijoj prostoriji preko zime
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jao kako sam vesela! Ja sam je isto kupila u Bauhausu i to vrlo oštećenu za čak 10,00kn!!! Nadam se da će se oporaviti!!!! što da joj radim? Kako da je mazim?
|
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hej Mira
potrebno joj je dosta vlage i sunca (moje iskustvo), ništa posebno od ostalih uvjeta već navedenih....
moja je propala dolaskom hladnijih jesenskih dana...
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš mi je drago da si se javila!
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Minimode, hvala na savjetu!
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga, evo i mene sa tužnom vjesti: i moja je izgleda propala:((( Bila je u pitaru i zamisli, pao mi je pitar sa balkona.. Presadila sam je sada i ne drži mi se baš... Lišće joj je malo požutelo i tako... nije baš nekakva... Znači li to da je uginula ili bi mogla krenuti?
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ju danas kupla misleči je posaditi vani u vrt.
Kad ono čitam nije za vrt nego za teglu,moram joj smisliti mjesto .
Prodavač mi je rekao da je to jasmin ,nije imao pojma što prodaje .
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neću je više nabavljati, žao mi je ali nemam sreće sa njom
|
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam Cuphea ignea - cigaretnu fuksiju.
Nadam se da će mi ova Cuphea ostati živa, za sada se dobro drži. |
|
Rijeka
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |