Afrička ljubičica-Saintpaulie-razmnozavanje listom |
Odgovori |
Korisnik | |
Edda
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 78 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Studeni 2007 u 13:54 |
Evo nesto sto sam pronasla za sve one koji (poput mene) smatraju ovo najjednostavnijom metodom razmnozavanja africke ljubicice:
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je stvarno iscrpno i pomaže. Super.
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala edda!
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Eddi.
I pozivam Hanu, Shashu, TeaK, nbjelov… koje imaju puno lepih ljubica, da obogate ovu recepturu svojim iskustvom i komentarima. Evo, mene buni ovo pod tackom 7. Presadjivanja. Tu se preporucuje da se svaki dobijeni list zasebno presadi. Ja sam mislila da proces razmnozavanja zavrsava sa pojavom mladica. Maticni list propada i odstranjuje se, a mladice ostaju zajedno. Za mene je novum i ova stvar pod tackom 8. Gde se tvrdi kako je maticni list sposoban za nekoliko uzastopnih razmnozavanja. Po ovoj recepturi, od jedne reznice dobijamo i do 12 novih ljubicica! Ukratko, zanima me kako kod vas tece proces razmnozavanja africke ljubicice. Poz. |
|
Aglaja
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na ovaj način nisam nikada sadila tako da ne znam.Nisam nikada ni odvajala list koji sam pelcala od mlade biljke.Kad je mlada biljka niknula samo sam tako ostavila a stari list se s vremenom osuši.Možda se i može više puta istim listom razmnožavati no ne vidim potrebe.Ionako se ljbičice brzo razrastu i uvijek ima listova za razmožiti(eventualno ako netko hoće odjednom puno istih biljkaka).
Kad smo kod lista,ja UVIJEK uzimam najstarije listove(naravno da moraju biti zdravi),tj.najdoljnje,za razmnožavanje.Ovdje piše da oni nisu dobri,ne znam,no meni su dobri.
I ovo sa razmnožavanjem u vodi...hmm ne radim to često no svaki list koji je korjenje u vodi pustio taj je i brzo potjerao mladu biljku.
Tako da se nebi ni sa tim djelom složila.
Što se zemlje tiče,možda je bolje saditi u određenu zemlju,ili mješavinu,no isto tako je ok i svaka druga zemlja.Osobno,sadim u onu koju imam prvu pri ruci.
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se sa Shashom.
uvijek uzimam najdonje listove.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoje listove obicno stavim u vodu da puste korjencice a onda u zemlju
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovako izgleda list ljubice što ga držim u vodi
da sadim il još čekam? |
|
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen,ja takve sadim.Ako imaš volje i koji list viška ostavi ga duže u vodi.Naime,on će sad brzo potjerati listiće u vodi.Na samom vrhu kod korjenčića.E sad,sve je to ok no to treba posaditi onda.Sam list je dosta krhak i treba ga nježno saditi a zamisli kako su tek ovi mladi.Ako sad sadiš,trebaš polako i nježno zasaditi da korjen ne oštetiš no neće biti problem ako zasadiš koji mm.dublje,no kad listiće potjera treba sam vrh korjena posaditi,Tu se zna oštetiti mladi list jako često.
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tako to i kod mene biva.... Ako imam volje sadim, ako ne ostanu duže i uspjevaju.... |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ostavit ću ga još koji dan i prvo slobodno popodne ide u pitar
|
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |