"božićne lukovice" |
Odgovori |
Korisnik | |
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Siječanj 2008 u 19:40 |
Dakle kaj da napravim s tim tretiranim lukovicama sad kad su odcvjetale ,radi se o šafranima i zumbulima.Uglavnom oni su odcvali,pustila sam stabljike da se osuše i odrezala ih i spremila lukovice u papirne vrečice na hladnije.Sad me zanima kaj s njima,jel ima šanse da opstanu do iduće jeseni pa ih posadim ponovo?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naravno da mogu opstati!!! Samo ih malo drzi na hladnom i mracnom.
Ja sam ih prije sadio i opstale su!! Sada vise lukovice ni ne vadim i zemlje nego su stalno u vrtu!!!
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mihaela, jesi li ostavila da se list osusi, prije nego si ih izvadila i spremila?
Nije dovoljno samo odseci cvetnu stapku. Ona se reze da se lukovica dodatno ne trosi, a listovi se moraju ostaviti da se sami od sebe osuse i uvenu. Lukovica se preko listova hrani i zrije, kako bi bila sposobna dati cvet i sledece sezone. |
|
Aglaja
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas sam i ja htjela napisati da svim tim lukovicama tj. biljkama koje iz njih izrastu moras odsjeci samo cvijet da se ne stvara sjeme koje samo iscrpi lukovicu
a list se mora ostaviti da sam pozuti i uvene cak je preporucljivo u to vrijeme nastaviti porihranjivati biljku tako da lukovica bude jaca za cvatnju iduce sezone no, sto je tu je, steta ne mora biti velika, lipo ti stavi te lukovice u vrt ili teglu sa zemljom za dogodine ne zaboravi drenazni sloj i nemoj je (puno) zalijevati da ne istrune vjerujem da ima sanse da opet procvjeta ove godine nisam nista kupovala, ali prijasnjih jesam i nakon cvatnje samo bi biljke preselila u vrt, zajednom sa zemljom iz teglice u kojoj su kupljene i svaku godinu redovno cvjetaju |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se sa Natalijom u tome da ih je bolje posaditi, nego spremiti do sledece jeseni.
|
|
Aglaja
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |