Ružičasti Bagrem (Robinia Hispida) |
Odgovori |
Korisnik | |
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Rujan 2010 u 11:00 |
S obzirom da vidim da nitko ne piše ništa o ovom prekrasnom i mirišljavom drvetu odlučila sam sama otvoriti temu. Nemogu ga nigdje naći a sve slike koje vidim mi oduzimaju dah, pa molim ako netko ima ili zna di ima za kupit da mi kaže... bila bi jako zahvalna.....
vidjela sam da je svojedobno bio zasađen u Zadru al to mi nije baš usput.... Dobrodošle su i slikice |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Sponzorirani linkovi | |
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tena 28.3.2010
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dina ma gdje u zadru?
pogledala sam sliku i stvarno je lijepo možda ima sjeme koje bi se dalo skupiti pa probati posijati |
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na netu ima članak o policajcima-zasadili su ga na proslavi dana policajaca-onda su ga i morali negdi nabaviti.... a znajući njih nisu išli daleko
kaj se tiče sjemena mislim da je to neki križanac il nešto, ne znam dal bi uspjelo, uostalom, meni sigurno nebi niklo, nikad i nije.... navodno prekrasno miriše.... |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija,neznam za taj novoposađeni,ali ovaj je u onom dvorištu kraj suda.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitala sam da ne miriši, da treba sunčano mjesto koje je zaštićeno od vjetra (grane su krhke i kod jačeg vjetra se lako oštete).
Ima plitak korjen iz kojeg uokolo izbijaju mladice. Nema trnje, grančice su joj obrasle dlačicama, izraste najviše do 3 metra u obliku grma ili manjeg drvca (gledajući ovu prethodnu sliku pitam se da li je to onda ista vrsta). Raste u propusnom, lagano kiselom do alkalnom, umjereno hranjivom, pjeskovito - ilovastom tlu. Dosta dobro podnosi sušnije periode, sol, gradsku zagađenost, suhoću zraka, visoke temperature. Podnosi našu kontinentalnu zimu (do zone 6a). |
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako lijepo izgleda ali ja ga nigdje ne vidjeh kod nas!
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Možete pogledat i pod nazivom - Robinia pseudoacacia 'Purple Robe'
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
R.hispida i R.pseudoakacia su dvije različite vrste,a Purple robe je varijetet potonjeg,jedan takav je posađen prekoputa ulaza u zadarsku bolnicu(ulaz kod rodilišta).R.hispidu trenutno možete vidjeti u baumaxu,odlikuje se sitnim tankim trnjem po grančicama.Sadnica je proizvedena kalemljenjem na R.pseudoakaciju.
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidjela sam samo jako velike biljke a to nebih. Ima li gdje malih, jeste li ih negdje snimili
|
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna iz Slovenije, snimljena prošle godine
|
|
Rijeka
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene u dvorištu raste jedna robinia, za sada još mala jer je nedavno posađena. Ovo joj je drugo cvjetanje. Cvjetovi pomalo opadaju a nigdje ne vidim da formira sjeme....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |