Lakiranje ili glaziranje lonaca od terakote :) |
Odgovori |
Korisnik | |
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 18:15 |
Pozdrav!Imam dosta lonaca od terakote i neke od njih htio bih lakirati tj. glazirati,ali ne znam kako :( .Razlog zbog kojeg bih to napravio je taj što mi smeta što se na loncima,kad su u njima biljke stvara plijesan,ali sviđa mi se izgled terakote.Ukoliko netko zna stranicu na kojoj je opisan postupak molim vas da je postate ovdje.Hvala unaprijed!
|
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja savjetujem iz vlastitog iskustva,da tegle treba isčetkati žičanom četkom,dobro isprati vodom,ja radim tako,moji preci su farbali,pa je farba ispadala,a ja spasila stvar četkanjem.
|
|
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina ne razumijem baš :) Što radiš četkanjem?Čistiš plijesan ili nešto drugo?Znaš li možda koju vrstu laka mogu koristiti za glaziranje lonaca?
|
|
|
|
viki.
Novo sjeme Pridružen: 05 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Akrilni lakovi i boje za terakotu.
http://www.marthastewart.com/good-things/candy-corn-pots http://www.home-dzine.co.za/crafts/crafts-sparklingcandleholders.htm |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa naravno terakot vaze,dobro ih isčetkati,kada se osuše,kako je Viki napisala,.
|
|
Plantlover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
viki hvala ti na linkovima!Na obadvije stranice koriste akrilne boje,a na Lumosu sam našao akrilne prozirne lakove koji bi bili savršeni...Ako se odlučim na kupnju obavjestim vas!
|
|
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cetkanje uz pomoc bijelog octa rjesava nakupine kamenca i plijesni po terakotinim posudama
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |