pomoć oko zaštitne ogradice |
Odgovori |
Korisnik | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 00:37 |
Evo ovako..prilažem sličicu pa da vidite o čemu se radi
desno na slici je balkonski zid ( novonapravljeno i meni se nikako ne sviđa, ali morala sam se pokoriti većini stanara zgrade)..želim na taj zidić staviti svoje pitare i žardinjere, ali se bojim da koji ne padne sa tog zida kad puše jako jugo..sa četvrtog kata baš i ne bi bilo dobro da se desi...znači, trebam neku malu žaštitnu ogradicu...nešto poput šipke na visinu deset cm od zida, tek toliko da pridržava pitare...ako tko ima kakav prijedlog za jednostavnim i jeftinim rješenjem , dobrodošao je... |
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najjeftinije rješenje bi bilo sa svake strane, na zid (jednu iznad druge) staviti par brukvica tj. vida i onda ih povezati žicom (ili čvršćom špagom, npr. konop za sušiti robu)
a pošto si ti umjetničko stvorenje zlatnih ruku mogla bi čak isplesti nekakakv makrame da pojačaš "ogradicu" a i zbog estetskog efekta |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i zaboravih reći da su ti krasni đirani
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetu...vidiš, nije mi na pamet palo s konopom...ja moram uvijek komplicirati...hvala
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam ovdje sliku, ali ja imam na prozoru od kraja do kraja pričvršćenu traku od nekog lima, široku 3 cm, sigurno i lijepo, a možeš je ofarbati po želji, zavidana na obje strane, mogla bi i ona žičana mreža koja se upotrebljava za ograde, isto ti nebi bilo skupo, samo bi je morala spajati sama ili uz neku mušku pomoć. Zelena je i ja često ograđujem biljke s njom, a služi mi i kao penjalica za klematis i jasmin, pa i neke druge biljke.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ili jednostavno ako postoji dobar muškarac u kući kupi se metalna šipka i montira se trajno od zida do zida i gotovo je neprimjetna i trajna, a možeš montirati i dvije i ostaviti između njih razmak da stanu tegle s cvijećem i onda ih nikakav vjetar neće baciti.
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e upravo sam o takvoj traci od lima i ja razmišljala...to što se tiče "dobrog iliti spretnog muškarca u kući neću komentirati, ali mislim da je Nataliji sve bilo jasno i zato mi predložila jednostavno rješenje koje bih možda mogla sama napraviti....
hvala na idejama...možda cu i sama to s limenom trakom napraviti samo moram toćno mjeriti jer ce je trebati možda malo savijati pošto kamena klupica na zidu viri malo van...ali, sve u svemu već mi je puno jasnije... |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i meni je najprije pala na pamet neka limena ogradica ili željezna/inox šipka, ali... imam i ja muškarca u kući i do sad sam naučila da ako mi nešto treba "mogu dubiti na trepavicama" zato sam ti predložila ove špage tj. žice - to bi meni samoj bilo najlakše i najjeftinije rješenje, iako znam da je to više u stilu "a je to" crtića |
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...da, baš tako...a kad nešto i improviziramo same onda se odmah narugaju kako smo to "sklepale"
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |