Vodena palma - Cyperus alternifolius |
Odgovori | Stranica <1 456 |
Korisnik | |
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako se one dobro drže i zelene se onda nek stoje pa češ vidjeti u proljeće mislim da bi trebale krenuti,a s mora još nisam donosio pa neznam možda su neke drugačije vrste.Ja imam onu difuzus koja se razlikuje od alternifoliusa pa mi isto preko zime skoro sva propadne dok se u ljeto sasvim oporavi.Idem je sad slikati da je vidiš.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
arii
Pustio korijenje Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce,meni to isto zgleda...
stara je donesla s mora jer su bile veeelike i u cvatu,a kak naše nisu uopće cvale(njezine sad prvi put cvatu)mislila da je neka druga vrsta...pa smo i njih zasadile...njene su se dobro razrasle i tak male procvale,moje jedva mrdnule... čovječe,pa di ti to sve držiš?...ti čudo toga imaš...samo za ove palme ti treba posebna soba kolike su... |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arii možda izgleda na prvi pogled isto ali nije ova ti ima i dole pri zemlji čuperak kao da se je posadila sa vrhom.
A imaš pravo velike su sve,a ima ih tri velike i dvje manje i jedna od tih je i cvjetala mislim da one cvjetaju onako slučajno.
|
|
arii
Pustio korijenje Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slatka...di bi to mogla nabaviti?...da imam i takvu...
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nego,baš čitam tu u knjizi,veli da ta druga brzo cvate...jel ti cvala?...
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arii pa kad dođe proljeće i kad se malo popravi mogu ti poslati koju grančicu.
A malo nešto je,ali nije puno jer inače mi je malo lošija od ove standardne. |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dmirce,daj jednu grančicu uberi i stavi naopako u vodu, neka pusti žilice do naše kavice, ok ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma može samo od koje ova niska mi je jako slaba,a kako se dogovaramo za kavicu taman će narasti metar
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce,hvala na ponudi...bumo vidli na proljeće...
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nevidim problem kod palmica i kod mene je sad u zimskom periodu ista situacija samo što sam ja navikao pa se nesekiram jer meni je bitno da prebrode zimu i eto ih vani rastu ko iz vode
Arii samo ti mene podsjeti kad ova mala bude malo došla sebi da ti pošaljem koju grančicu.
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma mene je samo strah da mi ne umre nekaj pa se na sitnice uzrujavam...
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nebrini one sasvim dobro izgledaju
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12, palmice su ti super. Kako su sada?
Imam jednu već nekih 15-20 godina. Sada je u negrijanom hodniku i sva je požutila. Moram je ošišati. Na proljeće opet van ispod barsa (brajda od grožđa). Probudi se, zazeleni cijela kanta i procvjeta. Ja sam je zakorjenjivala i obično i naopako. Pustila da se napravi dobar busen korjenčića i mladica, pa u teglu. Krasna biljčica koja ne može bez vode. Baš ću jednu pustiti u vrtu kraj fontane da vidim dal će prezimiti. |
|
Odgovori | Stranica <1 456 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |