Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori | Stranica <1 242526 |
Korisnik | |
2M Art
Novo sjeme Pridružen: 04 Travanj 2014 Lokacija: Tuzla Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav Puli,
Hobi radnja u Tuzli je na Brčanskoj Malti, Vaš muž zna gdje je to, u tržnom centru na spratu i zove se FEDI, a u Sarajevu je radnja TUGRA i za nju Vam šaljem link da možete vidjeti šta imaju i koje su cijene ( mislim da nedostavljaju izvan BiH). Ako Vam još šta bude trebalo možete me naći i na Facebook-u "Čestitke Kurtović" tamo sam češće nego na ovom forumu. Link za TUGRA http://www.tugra-art.com |
|
Sponzorirani linkovi | |
majra
Novo sjeme Pridružen: 28 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Veoma se radujem ,sto sam pronasla ovu temu!
|
|
Tessos
Novo sjeme Pridružen: 30 Kolovoz 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja sam konačno se priključila. Dugo već radim ili bar pokušavam raditi decoupage tehniku, nešto uspjelo, nešto nije, prošla i neke tečajeve, ali malo mi i love treba sve više za moj hobi, pa sam se priključila ovom forumu. Moram priznati da nisam baš sve pročitala, više na preskokce, pa me zanima da li ljepilo za tapete se mora razrjediti više za ljepljenje salveta ili se razrjeđuje drvofix za ljepljenje salveta! Može pomoć! Hvala!
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napravila sam zamjenski kontur od drvofixa,akrilne boje,talka,sode bikarbone i strukturne paste.Može i bez sode,ali ovako je fino zrnato i više liči na pravi vez.Ovo na slici je još mokro.Nije loše.Stavila sam u tubicu od potrošenog kontura.Na slici je bila proba pa nije baš uredno.Može se koristiti i kao "snijeg" ali onda se nanosi špatulicom ili drvenim štapićem od sladoleda.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
majra
Novo sjeme Pridružen: 28 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kiki-ko?hvala sto si podelila zamensku smesu za kontur sa nama,super izgleda.
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovaram Tessos na njeno pitanje.Dok postoji drvofix ne koristi ljepilo za tapete.Razrijedi ga dovoljno da se lakše razmaže,ali ne previše da ne razmoči salvetu.Radi što brže.Sve je u vježbi,a dio je u kvalitetnim ili nekvalitetnim salvetama.Za nekvalitetne salvete uvijek imam bočicu vrhunskog ljepila VIVA.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Adriatix
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 14 Veljača 2015 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(2)
|
Vrlo zanimliva diskusija
Svaka čast Evo malog priloga. Ne radi se o 100% zamjenskom materijalu ali barem je 50% zamjenski materijal. Do sada ste cijelo vrijeme diskutirali o ljepilima. Upravo ta ljepila su vam stvarala osnovni problem. Naime sve su to disperzivna ljepila na bazi vode. I to je uzrok sekundarnim glavoboljama. Ukoliko uzmete neku običnu salvetu i na nju nešto nacrtate onda vam se cijeli crtež razlije jer ste koristili obične vodene bojice ili flomastere. Znači katastrofa. Međutim ukoliko uzmete termo ljepilo i njime namažete podlogu onda salvetu možete fiksirati sa peglom ili fenom. I jednostavno je zapeglate. Termo ljepilo se rastopi i salveta se utopi u tom ljepilu. Kasnije opet polakirate savetu sa nekim nitro lakom. Druga stvar je što sada više ne možete koristiti gotove salvete jer će nitro lak rastopiti otisak jednako kao što vodeni lak rastopi vodenu boju. Ali zato možete na inkjet printeru štampati na jednom sloju najobičnije bijele salvete. Znači postupak je sljedeći 1. Uzmete običnu bijelu salvetu razlojite je na slojeve 2. sloj fiksirate na jedan kerier ili na poseban water slide papir. 3. otisnete vaš željeni predložak 4. skinete salvetu i zapeglate na podlogu koju ste prije polakirali termo lakom 5. polakirajte sa nitro lakom Naravno možete sve to odraditi i na stari način ali tada umjesto vodene tinte u inkjetu morate koristiti inkjet printer sa polimerizirajućim vodenim tintama. Tada umjesto da koristite termo lak peglom ili fenom izpolimerizirate tintu i otisaka posaje vodopostojan. I dalje radite sa librokolom ili drvofiksom na poznat način. I lakirate sa vodenim lakovima bez problema. Nažalost to je skuplja varijanta jer se radi o posebnim tintama koje rade isključivo na verificiranim uređajima. Znači sve morate uzeti u jednom paketu. Dok uz onaj termo i nitro lak možete raditi sa svakim printerom. Naravno želite li otisak na cijelu salvetu treba vam jedan A3 printer. Ali ukoliko vas zadovoljava A4 format sve vas to dođe bagatelu. Ali opet se morate konzultirati sa sa nekim stručnjakom za te printere jer nije svejedno koji printer se koristi. Jer ukoliko ne koristite water slide papir onda će se roler za uvlačenje papira poskliznuti na salveti. Sve izgužvati i gotova prića. Međutim ukoliko roler za uvlačenje papira ne povlači papir preko salvete onda se neće poskliznuti i možete raditi na običnom kerier papiru. |
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adriatix hvala na savjetima!!!
|
|
lucadva
Novo sjeme Pridružen: 23 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovanje svima . Zar forum više ne funkcionira ili se preselio negdje drugdje ? Šteta ako je tako, bilo je jako puno dobrih savieta . Molim vas neke obavijesti, ako netko zna . hvala
|
|
Odgovori | Stranica <1 242526 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |