Suručica - Spirea |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radikalnim prolecnim orezivanjem spiree dobijate lepu formu grma sa mnostvom cvetova, pa neka vam ne bude zao da se latite makaza.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako se zove ova bijela Spirea jer je predivna
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Spirea prunifolia , nema je baš za nabaviti.
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne bi rekla da je suša problem. Jučer sam vidjela da je moju napala pepelnica kao nikad, a stalno pada kiša . Sa čime ju je najbolje špricati protiv pepelnice (u slučaju da prestane padati kiša prije nego se unište, pa da ih uspijem pošpricati) ?
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anastazija, tvoje i Mimarine spiree su mi najdraže, iako su sve predivne...
Daj nam koju novu slikicu podari Sa pepelnicom na grmlju se nisam susrela, ali jesam na japanskom javoru prošle godine, nisam ga dirala i nakon nekog vremena je nestala, ove godine se još nije pojavila... |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za suzbijanje pepelnice treba koristiti neki od fungicida - npr. STROBY, CHROMOSUL ili neki drugi fungicid.
Zimska tretiranja sa preparatima CUPRABLAU Z, BORDOŠKA JUHA, CRVENO ULJE ili nekim drugima, daju dobre rezultate u smanjenju i sprečavanju raznih bolesti na voćkama, grmlju ili ružama. Danas na tržištu ima jako puno zaštitnih sredstava i zato se prije kupnje treba dobro informirati jer je praktičnije kupiti neki preparat koji ima višestruko djelovanje. Isto tako se treba informirati koja sredstva se smiju pomiješati pa se sa jednim špricanjem obavi zaštita. Vodite i računa da se po novim propisima neka sredstva (koliko znam radi se o pesticidima) možete kupiti samo uz uvjet da ste položili ispit o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida. |
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rado bih malo razdijelila svoju ljetnu suručicu (roza) bar na dva komada. Kako je najbolje to učiniti? Treba li je cijelu izvaditi iz zemlje, razdvojiti i svaki dio zasebno zasaditi ili mogu štihačom samo „ubosti“ u polovicu grma i jednu polovicu izvaditi, a ostatak ostaviti na istom mjestu bez diranja? Ne znam kakav joj je korijen. Uzak i dubok ili plitak i širok. Bojim se da ju ne povrijedim. Sada sam ju orezala i čini mi se spremna za diobu. Btw, jel to samo ja neke fotografije ne mogu vidjeti ili je to i kod Vas tako? Na svim mjestima gdje piše „photobucket“ nema fotografija. |
|
fiore
Novo sjeme Pridružen: 30 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam danas sadnicu (Spirea cinerea) u Lidlu za 15 kn.
Posadit ću je na proljeće u vrt i zbilja se veselim jer ove vaše sve izgledaju predivno!
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |