Vilina kosa |
Odgovori |
Korisnik | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Travanj 2007 u 20:07 |
Trebam pomoc dali neko zna cvijet vilina kosa kako izgleda i gdje se moze naci ???
Nana mi danima prica o tom cvijetu alineznam kako izgleda navodno ima neke korjencice iz kojih raste cvijet i u obliku je puzavice, to je sve sto znam |
|
Sponzorirani linkovi | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Našla sam ti neke podatke: www.korcula.net Kritički ugrožene biljke su pješčarska milava, perolisni mjesečinac, kaldezija, lanova vilina kosa, goli oštrik, dugolisna rosika, vitka suhoperka, paštikasti kotrljen i pasji trn. Ali ima biljaka, koje ne stvaraju hranu, jer nemaju lisnog zelenila ili klorofila, pa su primorane primati hranu od živih ili uginulih životinja i biljaka. One biljke, koje žive na račun drugih živih bića, upijajući iz njih gotovu hranu, zovemo biljkama nametnicama ili parazitima. Takove biljke su u prvom redu bakterije. I seljacima je poznata vilina kosa /Cuscuta epithymus/, koja živi na djetelini isto je takav nametnik. ATLAS ROSTLIN
Cuscuta epythymum kokotice povázka, kukučina dúšková |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Donata evo nana mi upravo visi nad glavom i stalno govori to je to je ....
Inace i ona je veliki zaljubljenik u cvjece hvala ti samo jos jedno pitanje znas li mizda kako da nabavim ovo cvjece? |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vilina kosica Cuscuta europaea nije cveće, to je biljka parazit koja živi na drugim biljkama. Telo drugih biljaka koristi za oslonac i iz njega crpi vodu i hranjive materijen jer nema hlorofil i nije autotrof. Pričinjava velike štete u detelinama i u njima i oko detelina i lucerke se najlakše može pronaći. Ako želiš gajiti ovu biljku, obavezno je moraš saditi uz neku zelenu biljku preko koje će se Vilina kosica hraniti. Inače je jednogodišnja biljka, a stablo može biti žute, smeđe, crvenkaste ili zelenkaste boje
Ažurirao voki - 04 Travanj 2007 u 16:37 |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma neznam onda jer evo nana mi kaze da je to cvjece koje raste samo u saksiji i da je u obliku grma iz kojeg izlazi nit a iz te niti cvjet bjele i roze boje.
mozda to ima i neki drugi naziv ipak je njoj 75.god i mozda se je tako zvao a sad ko zna. |
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |