Bijela paučina po matovilcu - pepelnica? |
Odgovori |
Korisnik | |
aleks
Novo sjeme Pridružen: 28 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 17:59 |
Pozdrav svima!
Nije me dugo bilo na forumu, a sada se javljam u vezi jednog problema. Naime, uzgajam (između ostalog cvijeća, voća i povrća) i matovilac u žardinjeri na balkonu. Prije nekog vremena primijetio sam čudnu bijelu paučinu po listovima istog, koja se prstima lako skida (ali ponovno pojavi nakon nekog vremena - vidi sliku). Sumnjam da se radi o pepelnici, ali nisam siguran, jer nikada nisam vidio kako pepelnica izgleda uživo, a sa drugih slika na internetu se ne da zaključiti radi li se ovdje o istoj bolesti. Može li mi netko pomoći identificirati o čemu se ovdje radi? Ako je u pitanju pepelnica, što mi je činiti - hoće li takav matovilac biti jestiv nakon pranja, ili mogu cijelu "berbu" u - smeće? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da se radi o pepelnici!Moj savjet ti je kidati zaražene listove i prskati sa domaćim čajom od preslice 2/1 2puta u 1 danu!A postoje mnogi fungicidi ,ali ja mislim da bi ti radije eko!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
domaći recept s kojim možete probati suzbiti pepelnicu na biljkama je 1
prašak za pecivo i 1 mala žličica detergenta za pranje suđa pomiješani u
1,5 litara vode
kopirano s donjeg linka http://biovrt.com/2010/01/01/bolesti-biljaka/ |
|
aleks
Novo sjeme Pridružen: 28 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala na brzim odgovorima! (da, točno Fiki, želim što je moguće više stvari u vrtu "eko"... ;-))
Isprobat ću oba recepta, samo me zanima što znači "...čajom od preslice 2/1"? Koliko preslice bih trebao tu nabrati? |
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |