Picea glauca Conica |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | ||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo zašto preslica je ljekovita na svim poljima. ALi kod upotrebe za čajeve treba pripaziti jer ima i nekih otrovnih zamjena. Mislim da silcij igra veliku ulogu kod te biljke.
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/poljska-preslica |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Možeš molim te napisati točan recept tog svog insekticida ? Jel s njim špricaš i sukulente (sa čim ih špricaš prije zime)? |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Djelotvorna
je i kombinacija parafinskog ili bijelog ulja i vode u koncentaciji 2 – 3 %. Npr.
protiv vunastih ušiju, pršicam –grinjam (paucima) itd Isprobao sam i emulziju – kombinaciju tekućeg deterđenta, bijelog ulja i vode. U gore navedenim omjerima. Isto tako dobiješ kvalitetan kontaktni insekticid.
Preventivno špricam sa sistemičnim
insekticidima. Sada, prije nego sukulente unesemo u kuću je
pravo vrijeme za preventivan tretman sukulenata sa sistemičnim insekticidima. Imaš ih raznih. |
||
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti na odgovoru . |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
||
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
NinettA, sa predivnim slikama nas častiš ovih dana. I ovo je jedna od njih, oduševljena sam, a tek ona plava ljepotica u pozadini, sramežljivo izviruje, ali dovoljno da se vidi koliko je lijepa.
|
||
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
||
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Rajski vrtovi
|
||
|
||
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kako savršeno dolazi do izražaja ovako prekrivena snijegom pravilna struktura habitusa ove četinjače. Samo fale okice i nosić i gotov snjegović.
|
||
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
||
NinettA
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
U pravu si Rajski.... samo da nema onih malenih dvonožnih, tvoju bih ideju i iskoristila....
Sve bliže površine uredno "rasture", to im je najveći gušt.... Znaju da volim bjelinu i glatkoću nedirnutog snijega pa me dođu pitati: "Nona mogu se igvati sa snijegom na ogvadi? A vaditi andeliće na bavkonu?" ... |
||
|
||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
S obzirom na ovaj deterdžent u kućnom insekticidu i da mi je jedna picea sva požutila, sam malo pregledavala vezeno u vezi deterdženta za suđe.
Inače skupljam vodu od pranja suđa i pranja salata, ponukana jednom emisijom iz Engleske. Oni čak zbog suše skupljaju i vodu iza kupanja. Mjerač na vodomjeru je pojačao, i pokušavam svaku kap iskoristiti koja je iskoristiva. Špricala sam mješavinu prima ulja i deterdženta i onda sam se pitala što taj deterdžent čini mojim biljkama. http://www.pressofatlanticcity.com/life/using-dishwashing-soap-can-harm-the-plants-you-aim-to/article_c4bd8632-bbb0-540b-9aa3-40738f6c5c5d.html http://www.gardeningknowhow.com/plant-problems/pests/pesticides/homemade-soap-spray.htm |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |