Aglaonema |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | ||
mena
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mimar predivna ti je ova Aglaonema modestum...I ja je imam samo je manja i tacno je da nije uopste zahtjevna biljka..
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Jaglac
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je stvarno lijepa biljka, no ja imam onu običnu zelenu, koja sliči spatifilu i po lišću i po cvijetu, a volim je jer se može ugurati bilo gdje, baš zahvalna biljka.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
panda
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja imam tri grancice ove zelene okorijenjene ali nikako da mi krene samo stoji i to su dijelovi grana bez vrha :)
|
||
Cojle
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je moja aglaonema modestum. Kupila sam je prije 10-ak godina i bila je savrsena, sve do prije mjesec dana. Listovi su pocei opadati, susiti se i na kraju je ostalo ovo sto viite na slici. Na jednom od listova, po sredini, se pojavilo susenje (kao list u jesen). Takodje su mi izrasla 3 nova pelcera. Zanima me, sta je sa mojom biljkom i sta mogu uciniti da je "vratim u zivot"
|
||
Cojle
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zar mi niko ne moze pomoci? :S
|
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
da je biljka moja odrezala bih biljkice i posadila u novu zemlju...
|
||
sandra_sa
Novo sjeme Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a kako se uzgaja ova modestum mozete li mi objasniti ja sam pocetnica u biljkama
|
||
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pogledaj što ti Mimar savjetuje
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
Cojle
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hvala na odgovorima :D
znaci da joj odsjecem dio od ovog crnog stapica pa na gore (vidi se na slici) aa sta da uradim sa pelcerima? |
||
sandra_sa
Novo sjeme Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
podrezala sam svoju aglaonemu modestum i stavila gornji dio u vodu da pusti korjenje jos 2. kolovoza i nista koliko joj treba da pusti korjenjeeeeeeeeeeeeee
|
||
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
meni je draga Mira poslala jednu osrednju granu agalaoneme modestum... što sam ja napravila je da sam je narezala na djeliće dužine možda 3-5 cm. Primijete se duž grane male izbočine, kao pupovi u nastanku, kao mozda kod ruze ispupčenja. Odrežu se dijelovi tako da svaki ima bar jedan takav i stave se u zemlju, al ne okomito nego se polegnu na zemlju, dobro se zalije i pokrije. Ja nisam dizala ništa dok nisu počele izbijati poštene grančice, a sad nakon 2-3 mjeseca stoji skroz otvoreno, a svaki taj pup, izbojak, što li, ima vec svoju grančicu visine 10-ak centimetara. Tako da po mom iskustvu, jako je lako razmnožiti, tj. u nekim slučajevima, spasiti
|
||
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
||
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Morana, drago mi je da ti se primila. Ona je zaista najnezahtjevnija biljka koju znam pa mi je zato i draga, makar je neki i ne vole. Liči mi na spatifilum... Podjelila sam svima i još je ima...
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E jučer sam presadila kćerkinu, koja ima puno grana, dosta golih koje se povijaju na sve strane. Kako povremeno cvjeta i listovi su lijepi zeleni nisam je htjela rezati, a kćerka kaže da joj se baš takva "krakata" sviđa.
Moja se pak dobro drži ali još nije cvjetala, nadam se da hoće.
|
||
RIJEKA
||
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Miro, ne da se primila vec je sad prava mala biljcica, tj. više njih. Kako mi se čak 6 dijelova primilo, dva su išla kao dio vjenčanog poklona i izgledali su preslatko.
|
||
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sada imam već nekoliko, razmnožila sam je svugdje jer je najizdržljivija i stalno zelena i lijepa. Ima lijepe cvjetove kad procvjeta i dugo traju.
Evo je u društvu juke |
||
Rijeka
|
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovako u kombinaciji, baš je lijepa
|
||
RIJEKA
||
Amrah
Novo sjeme Pridružen: 24 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 38 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Opet hvalim ovu biljku jer je zaista zahvalna. Malo joj trebe i svjetla i vode... Brzo raste a uvijek imate zelenilo u kući. Topla preporuka!
Jagoda, to je ta biljka koju sam ti dala... |
||
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |