Bonsai Ficus Benjamin |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moraš znati o kojem drvu je riječ, pa ga prema tome održavati. Imamo temu o drveću općenito.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj orezani benđi naveliko pušta mlade izboje, čim još malo narastu, režem dalje.
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kroz protekle godine kod mene su se smjenjivale razne faze zainteresiranosti za pojedine vrste biljaka. Tako sam znala par godina skupljati kaktuse pa sam ih nakupila skoro stotinjak vrsta. Nakon pojavljivanja nove ljubavi, stare simpatije sam velikodušno poklanjala. Sada sam u ljubavi sa orhidejama, a koliko dugo će to trajati, vidjet ćemo. Jedno vrijeme sam se bavila bonsaijima. Imala sam nešto kupljenih i po mome ukusu sam ih "dotjerala", a pinus mugo sam si iz prirode uzela (na jednom odronu u samoborskom gorju su izrasli zakržljali i izvitopereni - kao stvoreni za bonsai. Presadila sam ih, još malo dotjerala formu i zbilja su bili prekrasni. Oformila sam si i jedan fikus benjamin.
Kada sam se "odljubila" od bonsaija, sve sam ih poklonila. Fikus benjamin mi je kod kćerke pa ću ga prvom prilikom poslikati. Star je jedno desetak godina i ispočetka su mu listovi bili veliki kao kod normalno uzgajanog benjamina, a kasnije su mu listovi postali puno sitniji. Što se tiče njege, ništa posebno: umjereno vlažna zemlja (nikada ne mokra), gotovo bez dohrane, bez direktne izloženosti suncu. |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E Cimi, ti se baš znaš zaljubiti i odljubiti ! Vidim da si sad u ljubavi sa adeniumima. I dobro ti ide, a kad se odljubiš, sjeti me se.
Za benjamina znam kako s njim, za sad je dobro, a kad prođe ova blagdanska gužva još ću ga ožicati i malo usmjeriti grane kako ja mislim da bi bilo lijepo. |
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zanimljiv "pokret" grana.
|
|
|
|
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moj, tek "u nastanku"
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/benjamin_kao_bonsai/59052.aspx - |
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |