Carex ornithopoda Variegata |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zasađena je baš ovako i svugdje po malo ( Ophiopogon japonicus)! Hvala Belina!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
flover
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je moja mala ukrasna travica koju sam dobila prije mjesec dana,i jako dobro napreduje...
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us Evo je u cvijetnom izdanju!!! Belinina trava u mome dvorištu!! Baš je prekrasna i ja je obožavam!! A bobice ćemo morati malo pričekati!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ona biljka od SLAVONKE bi isto trebala biti Ophiopogon japonicus-variegata?
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo Trava, Carex cvate smeđim klasićima, promaknula mi ona osušena cvjetna stapčica. Hvala na ispravci.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije ophipogon nego je liriope muscari variegata..i to nije uopce trava :) Prepoznaje se po osusenim klasicima. Ophipogon japonicus (cak ni u satiranim sortama) ima tanke i uske listove. Ophiopogon planiscapus ima siroke listove. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je Liriopa i opet nije trava :) |
|
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To smo već konstatirali da ovo nisu trave,trebalo bi ovih nekoliko postova prebaciti,ali kad smo već ovdje...Ja nemam O.japonicus-variegata,nego obični zeleni i rekao bih da je po cvjetu drugačiji od Liriope muscari variegata.Imam neki zaperčić variegata ali neznam što je dok ne procvjeta.Kod SLAVONKE se vidi ocvala cvjetna stapka i ona mi sliči više na O.japonicus.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po meni nikako ne moze biti O. japonicus po morfologiji one biljke. Prvo listovi u O. japonicus (O. planiscapus ima siroke listove) nisu nikad tako siroki, drugo cvijetovi kod O. japonicus se nikad ne razvijaju iznad lisca nego uvijek ispod pri dnu stabljike (cvatnja nikad nije tako ocita) i nisu nikad tako veliki (zapravo da bi se vidila cvatnja ophiopogona treba odmaknuti lisce i pogledati pri dnu stabljike) i trece listovi u O. japonicus nisu nikad tako aranzirani kao na sliki od Slavonke.
Upravo se po cvijetu najbolje razlikuji liriope i muscari (po tom kriteriju - i mnogo drugih- i spadaju u razlicite vrste). :) |
|
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anta 188
Nedavno posijan Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e ja sam ove god.počela sa sadnjom cvjeća i ukrašavanjem dvorišta i napravila sam kamenjar i na vrh sam tu travu stavila ukrasnu i preljepo izgleda to sam od neke bake na dolcu kupila
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jučer sam, surfajući, slučajno naišla na još jednu vrstu carexa - Carex humilus "Velebit Humilis", niska, spororastuća trajnica
meni nepoznata biljka, do sada, razveselila me ta informacija pa sam je htjela negdje spomenuti |
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/ukrasna_trava/carex_sa_bacopom/72794.aspx -
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine sam malo kombinirala carex-ić sa bacopom i dobro se drže. Moje iskustvo sa ovom travicom je jako pozitivno, nije zahtjevna, na kontinentu bez problema prezimi vani (čak i u cvjetnim posudama). Jedino na čega je osjetljiva je pretjerana vlaga pogotovo ona zimi (dosta mi je biljčica uništeno kad se snijeg na njima zadržava). Zato ju treba zaštititi samo od pretjerane vlage, jednako dobro mi uspjeva i na suncu i u sjeni.
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |