Molim za pomoć poznavaoce flore |
Odgovori |
Korisnik | |
tucakovic
Guest Group |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 04:10 |
Pozdravljam Vas poštovana gospodo.
Molim Vas, poznavaoce flore, da mi odgovorite na jedno jako jednostavno pitanje ali vrlo teško, bar meni. Naime, igram jednu igru, i to već 2 godine. Sad si možete zamisliti koliko je truda tu uloženo. Nedavno sam odlučio napraviti sebi grb, himnu i sl. Pjesmu već imam pa sam počeo razmišljati o grbu. Većina grbova ima životinju i to neku jako opasnu zvijerku: vuka, orla, tigra i sl. Zbog toga sam se odlučio uzeti biljku na svoj grb. Dalje sam htio da ta biljka ima poruku o meni. Da govori nešto o meni. Ali šta? Ja sam običan čovjek. Onda mi je palo na pamet da jedino po čem se izdvajam je moje ima i porijeklo. Ime mi nemože biljka izreći ali porijeklo može. Naime, ja sma iz BiH, i želim na grbu neku biljku autohtonu za BiH, neki endem ak opostoji takva biljka. Tad bi svako ko pogleda moj grb znao jednu stvar o meni koju mu biljke mogu reći a to je odakle sam. Malo sma tražio po netu ali nisam uspio naći no naletjeh na ovaj Vaš forum, pa Vas molim da mi pomognete. Dakle, postoji li takva biljka u BiH? A ako postoji (ili više njih) molim za ime, sliku ili link. Hvala Vam. |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo pare endemskih vrsta iz BIH
Viola beckiana Fiala ili Bekova ljubica jedna je od rijetkih endemskih biljaka čije je stanište pronađeno na području općine Žepče. Riječ je o stenoendemu koji se jedino može naći na prostoru BiH,
i jos dvije biljke: Bosanskoj zvončiki i Gregersenovoj mlječiki Halacsya sendtneri Dorfer ili Halačija je biljka čija je starost, prema procjenama, i milijun godina i preživjela je ledeno doba.
|
|
tucakovic
Guest Group |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem, zahvaljujem. Svako dobro tebi i tvojima.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi možete glasati u anketi |