Biljke u spavacoj sobi da ili ne? |
Odgovori |
Korisnik | ||
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Kolovoz 2007 u 21:25 |
|
Imam prilicno svjetla i prostora u spavacoj sobi i cini mi se kao zgodna ideja staviti biljku uz zid.
ALI sjecam se nekih prica da nije zdravo. odnosno da se neke biljke uopce ne preporucavaju u spavacim sobama. . Biljka ne bi bila neposredno uz izvor svjetla - imala bi indirektno svjetlo skoro cijeli dan Po mogucnosti visoku. Kakve biljke? Iskustva? |
||
Sponzorirani linkovi | ||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jedni vele,ne biljke u spavaću sobu,drugi da...hmm ja sam pristaša onog svuda pomalo.(iako se nekako ne mogu zaustaviti na ovom pomalo)
Mislim da jedna,dvije nebi štetile.Sad da zatrpaš sobu vjerojatno dugoročno bi.Biljke noću ne proizvode kisik nego ga troše,stoga najviše i govore kako se ne stavljaju biljke u spavaću sobu.
U stvar večina biljaka je više korisna nego štetna u kući(osim ako ih ne počneš jesti onda su otrovne)
Evo nekih čestih biljaka u stanu koje smanjuju štetno djelovanje dima cigareta,mirise raznorazne i ono što najčešće svi spominju,zračenja aparata(računala,tv,radio i inih kućanskih)
Ficus benjamin
Bršljan
Aloe vera-e to je jedna od rijetkih biljaka koja proizvodi kisik i noću pa je najprikladnija za spavaće sobe
Bostonska paprat
Spatfilija
Filadendron
Dracena-jedna od najučinkovitijih pročišćivača zraka
Chlorophylum
Difenbahija
.....
|
||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Svakako da mogu biljke i u spavaću sobu, ali naravno ne treba preterivati sa brojem. 1-2 saksije je dovoljno.
|
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i mislim jednu maksimalno dvije biljke u sobu staviti.
|
||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam pretjerala
imala sam 15 malih saksija na prozoru u zimskom periodu
i jos smo zivi imali smo kisika
|
||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i živi ste.
Ma ja natrpam preko zime u sve sobe cvijeće i preživimo svi,i cvijeće i mi.
U sobama na prozoru uvijek imam afričke ljubičice i još neki cvijet sa strane.Iz mog iskustva,mislim da nikome ništa neće biti.
|
||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
jedino da nas muzevi
|
||
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dina, misliš da što oni znaju???
|
||
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
znaju oni svasta samo kad hoce
|
||
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kod mene ih ima sad 6 a po zimi i preko desetak jer mi je to mjesto s najvise svjetla pa sve sto ne podnosi sjenu stavljamo tamo.Ako ima nuspojava jos ih nismo svjesni
|
||
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sva sreća da MM ne čita ove postove jer bi odmah izbacio koji kalić i ja naravno zimi pretjeram sa cvijećem u spavaćoj sobi. Pravdam se da je stan mali pa dalje više nema prostora.
|
||
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Imam jednu ogromnu Aloa veru sa tri grane odn, sad s dvije- jednu sam upravo odrezala da ne moram presađivat.Držim je na balkonu do jeseni a onda ide u sobu.Sad bih mogla napraevit neki ljekoviti pripravak,od ove odarezane grane-pa toga ima za 3 kile lišća!
|
||
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Joj da je Vama sad vidjeti kakvo je stanje u mene po prozorima vi bi rekli da sam ja poludjela. A to je sve super jer se evo već riješavam poneki kućni biljaka samo ostavljam velike jer mi prozori trebaju i sobe za moje kaktusiće.Ima toga stvarno da štetni biljaka ima jako puno i nije ih zdravo držati po sobama . Ali evo mene 40 god...imam i moja mama je držala i tu smo spavali -pa sad ja već imam ih 20 godina i bome još sam živa . Ništa me nije još zatrefilo od cvijeća . Samo sam imala jedan problem i žao mi moga filedendrona. Ja sam pročitala da on je dobar da stoji blizu kompijutera da on kupi sva zračenja od njega , I ima toga mogu Vam reći on je baš pokupio dobro svi listovi požutjeli i ja sad njega nemam. Malo mi je to i bilo smiješno jer stvarno je bio ogroman nisam mala mijesta za njega ali jadan nije tako baš trebao završiti
|
||
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
||
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |