Milijun zvončića - Million bells |
Odgovori | Stranica <1 111213 |
Korisnik | |
jaca2104
Novo sjeme Pridružen: 22 Lipanj 2015 Lokacija: GRAD ZAGREB Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima ,
prošle godine sam se prvi puta odlučila na surfinije i bojala sam se bijelih mušica jer sam čitala da ih često napadaju, hvala Bogu moje nije, bile su predivne, budući da imam duguljaste tegle pred kraj ljeta su mi tegle odozgora od kuda sam ih ja gledala bile gotovo bez cvijeta, jer su se spustili cvijetni slapovi, divota, ali baš iz tog razloga sam se ove godine odlučila za bellse, da i ja iz svoje perspektive uživam u cvijetićima.. no... kako sam ih posadila kiša je padala slijedećih 7-10 dana, koma, pa je došlo malo sunca, došle su k´sebi i počele pomalo napredovati, pa opet period kiše i sada su ih prošlu subotu napale bijele mušice, koje su na kraju ispale gnjide (ako se to tako zove u cvijetnom žargonu) crvenih ušiju. Kupila sam Flora Vita, navodno nešto protiv toga, no nije baš pomoglo. Molim Vas za pomoć i oprostite na dugom postu.. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja te bijele na veliko pošpricam u par navrata otopinom sredstva za suđe, i riješim ih se!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na mojim bellsima sam prošli tjedan vidjela te male bubice. Imala sam od prošle godine malo pakovanje Mospilana i time sam tretirala. Sad su ok.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
jaca2104
Novo sjeme Pridružen: 22 Lipanj 2015 Lokacija: GRAD ZAGREB Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam na odgovorima
Moje se evo drže, ali i dalje su te napasti prisutne Nije li sredstvo za suđe prejako za njih? Ili sam ja možda stavila previše sredstva za suđe ? (obzirom da imam suđericu, pa za to malo što perem na ruke, koristim onaj koncentrirani plavi W5 iz Lidla) Mospilan ..moram zagooglati |
|
jaca2104
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro, mozete li mi molim Vas napisati otprilike omjer koji mijesate deterdzenta za sude i vode? I koliko cesto ste spricali?
|
|
mufnica
Novo sjeme Pridružen: 28 Rujan 2016 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze pomoc? Nova sam ovdje i tek ucim o cvijecu, kojeg bas volim :) Kupila prvi put milion bells, za balkon, koji je okrenut na zapad, a ljetne temperature su 40ak, na suncu skoro i 50 ;) Ali ispred balkona imam ogromnu lipu i nema previse sunca na njemu. Za sada tek 2,5h sunca.
Posadila sam bellse u dvije razlicite boje, prva svijetlo roza napreduje fino, druga sporije. Da li imapotrebe otkinuti vrhove za bujniji rast? Nadam se da slike nisu prevelike, postavljanje na forume sam malo zaboravila :D Hvala! |
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
pozdrav mufnice, zgodni će biti milijuni kad popune posude; možeš zakidati vrhove da popune tegle, moje iskustvo je pokazalo da vole gnojivo s visokim zadnjim brojem (36, 44) za poticanje cvatnje jednom tjedno, a željezo jednom mjesečno.
evo mojih u društvu potunija, na sličnoj su poziciji kao i tvoje |
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
mufnica
Novo sjeme Pridružen: 28 Rujan 2016 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno na odgovoru, Nisa. Poslusat cu preporuku o prihrani. Inace, svaki savjet je dobrodosao :D Vase cvijece je prekrasno! Ja sam se nekoliko godina zaredom borila s petunijama na balkonu, sve bude ok dok bas ne upekne nase sunce, a onda tesko da na 48-49 stepeni na suncu mogu opstati. Bellse sam prvi put kupila i mozete li mi reci kako da otkinem vrhove, odmah? Kada i koliko cesto? Da li otkinuti cvijet i malo njene drske? Nisam to nikad radila, pa ne znam, zaista.
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otkidaš vrhove grančica, mali par listića na svakoj grančici, ili više ako nisi zadovoljna izgledom. Ovaj rozi pokazuje da mu fali željeza, malo je požutio na jednom mjestu, ako dobro vidim. Da bi imali bogatu cvatnju zaista trebaju puno gnojiva, to je ključno i za surfinije i za bellse. Vole sunce, tako da to nije problem. Želim ti lijepu i bogatu cvatnju.
|
|
|
|
mufnica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, hvala puno na pomoci! Lijep pozdrav!
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zato smo tu; da razmjenjujemo iskustva, savjete i uživamo u cvjetićima, nema na čemu
|
|
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nakon mjesec dana
|
|
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Predivan cvijet. U mojim hladnijim i vjetrovitim uvjetima otporan i zahvalan. U malo zemlje predivan slap.
Insekti ih ne napadaju, kad ih zaboravim zaliti malo se objese i brzo oporave nakon vode. Lomio ih vjetar, samo nastave rasti. Ne treba ih čistiti od ocvalih cvjetića. Ovu godinu sam ih zaljevala đubrivom za pelargonije i pasalo im je. Nisa predivne su i lijepo ih je ovako raznih boja smješati. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica <1 111213 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |