bijela pjena?! |
Odgovori |
Korisnik | |
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 21:47 |
U svom redovitom obilasku vrtom jučer sam primijetila nekakvu bijelu pjenu kraj listova i cvjetova na višegodišnjim bijelim ivančicama i kako stoje uza zid od ceste, pomislila sam da je netko kako je prolazio pljunuo tu...
No danas sam to isto primijetila na metvici koja stoji uz kuću, a ne uz cestu, na 5 metara udaljenosti... kad sam malo grančicom zagrebala po toj pjenici, unutra je bio insekt sličan zelenoj uši samo veličine 3-4mm... Kako se po ivančicama proširilo s obzirom na jučer, u panici sam odmah sve nasula neo pirinom (nekakav insekticid u prahu) no zanima me što je to, pogotovo ako ne bude djelovao |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne da je neo pirin pobio tu pjenicu nego i sve ostalo što je bilo po njima od insektoidnog svijeta
žao mi je što nije bilo odgovora, pogotovo što vidim da je prešlo i na krizanteme, očito će i one morati dobiti isti tretman kad stane kiša |
|
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Taj kukac se zove pjenuša, osim što je gadljivima ružno vidjeti, ne čini neku značajnu štetu. Ako im nema mnogo može se ukloniti mehanički, no počela si djelotvorno s kemijom, pa odluči kako ćeš.
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kiša ga je srećom isprala sa ostalog cvijeća budući da je jako padalo... Puno hvala na odgovoru na tren sam se stvarno prepala za cvijeće jer se svugdje raširilo i mislila sam da su to položena jajašca nečeg opakog... Još jednom, puno hvala!
|
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |