Orah |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam znala da s ei orah kalemi... ali pošto sam neznalica u voćarstvu, nije ni čudo
milice a zašto ga ne posadiš u zemlju? sigurno mu još nisi odabrala pravo mjesto zar njima smeta hladnoća? sveki ima u dvorištu par oraha, ali nisu baš nešto - mislim na plod, naravno, samonikli su i budu prilično maleni, ali zato im ne smeta ni sunce ni zima |
|
Drug Mile
Nedavno posijan Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Orahu smeta vjetar dok je mali, kasnije ne.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj orah čeka da bude posađen ali nikako da stigne odnosno da ga odnesemo na odredište. Hladnoća smeta ako korjenje nije dobro zaštićeno. Tri su se smrzla koja sam dala na udomljenje , ostavili ih vani u posudi a zima bila jaka a oni još maleni. Da su bili u zemlji , mislim da se ne bi smrzli. Kad sam ja bila djevojčica a zime jake i dugotrajne znalo se dogoditi da se veliki, stari orah smrzne. Sve se čulo kako puca u stablu.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda bi trebalo deblo zamotavati u nešto.Kad sam bila dijete moj otac je već odraslu palmu zamotavao mislim u slojeve najlona.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tražim kontejnirane sadnice kasnog cjepljenog oraha, ako netko ima informaciju, iz rasadnika koji su iz Prigorja, Zagorja ili Međimurja. Hvala na informacijama. |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nedavno sam kupila orginal zapakovanu vrećicu koštunjičavog voća( bademi, lješnjaci i "orasi").
E sad, ti orasi imaju jezgru oraha, tanku ljusku kao kod lješnjaka i nešto su slađi od ovih "normalnih" oraha. Zna li neko o kakvim se orasima radi. Evo i slika. |
|
khan
Nedavno posijan Pridružen: 03 Siječanj 2013 Lokacija: Marsonia Status: Offline Bodovi: 91 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to su pecan orasi, plod hikorija iz sjeverne amerike
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pecans.jpg |
|
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.
-Miles Vorkosigan |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Khan
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš je simpa ovaj orah, makk!
Nego, ovo gore cjepljenje koje je prikazala GT linkom izgleda lako izvedivo... ...u kojem mjesecu se to radi? ...ak i ne uspijem, bar mogu reći da sam probala! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da oživim temu u sezoni oraha. Imam dva stabla oraha vjerojatno već i punoljetna, obadva slabo rode, a od ono malo plodova koje uberem, puno ih je crno i neupotrebljivo. Pokušala sam staviti žute pločice ali nije bilo nekog efekta od toga.
Trebam li ih pognojiti? Kada i čime je najbolje?
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ja probao ove godine kalemiti orah .
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sadnica oraha dve godine kasnije i prvi plodovi na kalemu oraha.
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |