Prazna zemlja |
Odgovori |
Korisnik | |
Lucijana
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 12:41 |
Kako ste mi lijepo pomogli po pitanju špricanja mlijekom imam opet pitanje za vas. Ako tema postoji molim vas da me uputite jer ja nisam pronašla.
Radi se o sređivanju zemlje od samog početka. Znači, zemlja je prije kupnje bila oranica. Izgradili smo kući i sada treba početi sređivati dvorište. Izgraditi vrt i sve ostalo. Zadnje prije gradnje kuće (prije 4 godine) je na tome mjesti bila djetelina. Sada je po dvorištu svakakva trava i korov. Kosimo sa trimerom ali ako želimo lijepu travu, vrt i sl. rekli su mi kako trebamo cijelo dvorište s nekim herbicidom pošpricati, ostaviti 15 dana i onda motiku, kramp i sl. u ruke i sve prekopati i povaditi tak korov tj. taj površinski sloj zemlje. Nakon toga nivelirati zemlju i ako bude bilo potebe nadosipati zemlje. To bi se sve trebalo obaviti do jeseni kako bi se onda mogla posijati trava tj. raditi na organizaciji- tu trava, tamo povrće, tamo cvijeće i sl. Znači zanima me imate li iskustva i postoji li neki "lakši" način za srediti 800m2 zemljišta kako bi mogli imati od trave do povrtnjaka. Krećemo od početka i sve me zanima. Hval! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Lucijana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nitko ništa... OK, pokušati ću kako i koliko umijem i znam...
|
|
Drug Mile
Nedavno posijan Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ja sam više puta pokušao natipkati nešto, prvo ja obrišem, drugi put me forum izbaci jer predugo tipkam...
Nadao sam se odgovoriti te od herbicida i od umjetnog travnjaka, prošao sam to i po meni ne isplati se. Jednolični travnjak je jedna od najzahtjevnijih kultura, košta i vremena i truda i novaca i živaca, i na kraju zapustiš na par tjedana i sve je propalo. Prirodni, redovito održavani travnjak izgleda odlično, a prirodan je. Maslačci, djetelina, gavez i još bezbroj drugih biljčica je nešto najbolje što se zemlji može dogoditi. |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obrati se Sanji123 sa pitanjem ona ce ti mozda moći dati savjet.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam radila travnjak i dvorište na način kako je napisao Drug Mile,a ako želiš engleski travnjak onda moraš raditi kako su ti rekli.
|
|
Lucijana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OK, hvala vam svima!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |