Ficus ginseng |
Odgovori | Stranica <1 567 |
Korisnik | |
Dario46
Novo sjeme Pridružen: 23 Rujan 2013 Lokacija: Požega Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo tu se vidi moj ficus! http://www.hobibonsai.com/index.php?topic=3273.0#msg46914
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dario, sve odgovore i komentare si dobio na HBF-u. To bonsai nije, ali ti ga možeš i tako nazvati ako te veseli. Meni osobno ta biljka uopće nije lijepa iako ima puno obožavatelja. Dakle, opet važi ono pravilo, da se o ukusima ne raspravlja.
Inače , o ginksengu imaš po netu podosta pisanog materijala, pa si prouči. Ja imam jednog benjamina kojeg svako malo reckam, pokušavam ga "sniziti" i od njega dobiti bonsai. Nije uopće jednostavno, ali patim se, pa kako bude.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Dario46
Novo sjeme Pridružen: 23 Rujan 2013 Lokacija: Požega Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok! Hvala...
|
|
roserbud
Novo sjeme Pridružen: 09 Prosinac 2015 Lokacija: Banja Luka Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svimaaa
Imam problem sa ficusom...naime, dobila sam ga prije nekoliko mjeseci na poklon i brinula sam o njemu po uputstvu (cesto prskanje, umjereno zalijevanje, na mjestu je gdje ima svjetlosti ali nije izlozeno suncu, grijanju i sl. Ali nako samo par dana lisce je pocelo da opada i sad je ostalo svega par listova koji se drže Takodje, primjetila sam da se zemlja, u kojoj je zasadjen, nekako osjeti na budj. Moram napomenuti da je saksija porculanska ukrasna(u kojoj je stigao) i nema rupicu na dnu tako da pretpostavljam da je losa drenaza. Sad me interesuje kako da ga spasim? Gdje da nadjem glinenu saksiju sa rupicama? Koju zemlju da kupim? Gdej ima kupiti glinenih kuglica (cula sam da su dobre za odrzavanje vlage u saksiji)? Sta mi preporucujete? |
|
Bioman
Novo sjeme Pridružen: 04 Svibanj 2018 Lokacija: Split, Hrvatska Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
LJudi poceo mi se fikus susiti, otpadaju listovi i dobivaju nekakve crne tockice. Ima svijetlo zelenih listova pri vrhu, ali tamnozeleni svi otpali, nazalost. Sta s njim raditi? Ima li mu pomoci?
|
|
Odgovori | Stranica <1 567 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |