Dracena reflexa variegata |
Odgovori |
Korisnik | |
didi
Novo sjeme Pridružen: 21 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 10:05 |
Nekako mi ne izgleda presretna, lišće tamni više nego ikad, a neko je i blijedo. Presadit ću je.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
livi
Novo sjeme Pridružen: 21 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dracena ti je jako glupa biljka. Ja ju zalijevam svaki dan ali samo malo. tako da nije zemlja stalno mokra ali da ni slucajno ne bude niti suha.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A kako mislis da tamni više nego ikad a da je opet i blijedo???
|
|
didi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S vremena na vrijeme, neki list bi potamnio i osušio se, maknem ga i to je to, ali sad ih se skupilo malo više. S druge strane, našla sam na par listova kako su zeleni dijelovi blijedi, nisu više tako izražajne šare zeleno-bijele. Mislim da joj treba veći pitar, malo prorjeđivanja i bit će dobro. Stavim slike danas, jučer sam otkrila i nešto kao cvijet na jednoj grani. Nešto se čudno događa... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tamni najčešće od previše vlage,u tegli,a blijeda bude od premalo svjetla i pretople prostorije.To se zimi često desi sa biljkama da onaj novi rast bude blijed .Prevruće je pa brzo raste a nema dovoljno svjetla da dobije boju.Moje male dracene su isto puno svjetlije pri vrhu a opet ,na svjetlu su,do prozora(dani su prekratki pa nema dovoljno svjela).Sad u toj sobi gasim grijanje da ne raste toliko.
|
|
didi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
didi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
didi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uglavnom, mislim da ću pričekati da još zatopli i onda je presaditi. Muči me taj cvjetić ili što je već, nije ga nikad prije imala. Hvala svima na pomoći.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je sigurno cvijetić,prvi put vidim cvijet na dreceni,a imam ih par vrsta..Tvoja ne izgleda ni malo bolesno,naprotiv izgleda predivno...Sačekaj proljće pa je presadi.i ne zalijevaj je često ,dracene ne vole previše vode,baš kao ni noline,yuke itd....
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ksan ova tvoja mi sliči na song of india,
ako želiš da ne bude samo jedna grana, mislim da ćeš je morati odrezati, nakon nekog vremena čćeizbiti par novih pupova, iz njih će se razviti nove grane o tome se pričalo na temi o dracenama |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će da je ta, meni je to sve isto Ovo je ona kad je bila mala. Idem sad tražiti o tom kidanju vrha |
|
buba mara30
Novo sjeme Pridružen: 23 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav evo kupila sam veliku dracenu i ima još 2 manje u istoj tegli e sad.stavila sam ju na stubište pored stepenica,ima svijetla al sad joj nije ni hladno prek ljeta..zemlja je suha jer mi je rekla teta da ju ne zaljevam prečesto,ali mi se čini da su vrhovi lišća počeli smeđiti pa neznam šta da napravim još dok imam vremena...hvala da ju preselim u boravak,terasu kak da ju zaljevam ?bilo koji savjet ja jako sretna :))..
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li na stubištu propuh? Ako jest, makni je tamo gdje nema propuha. A što se zalijevanja tiče, sad je vrijeme vegetacije pa je možeš češće zaliti, bar jednom tjedno. Probaj prstom malo dublje u zemlju pa po tome ocijeni.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
buba mara30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a propuh je ako se vrata stalno otvaraju al ona je na štengama između prvog i drugog kata kuće..a zemlja joj je suha ko barut.stavila sam gore one male kao ukrasne kuglice smeđe možda kaj pomognu..
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo ti nju dobro zalij pa onda pričekaj da se zemlja osuši prije sljedećeg zalijevanja.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
buba mara30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam dali bi ju smijela stavit u kadu i onak pošteno ju istuširati?? jel vidim da lišće polako smeđi??
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |