Kupnja sjemenja iz Amerike |
Odgovori |
Korisnik | |
dikobraz
Novo sjeme Pridružen: 15 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 23:39 |
Pozdrav svima,
na netu sam nasao super sjemenja, al u SAD-u. Naime problem je što po našem pravilniku o carinjenju je dozvoljen uvoz samo sjemenja iz Europske unije za osobne potrebe, a iz ostalih država mora imati certifikate i proci fitosanitetsku kontrolu koja se naplaćuje. Bar tako piše na stranicama carine. Interesira me da li netko od vas ima iskustva s kupovinom sjemenja preko Interneta, posebno iz SAD-a? Hvala |
|
Sponzorirani linkovi | |
tangua
Novo sjeme Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebaš gore nekoga imat da ti pošalje inače češ platiti fitosanitetsku kontrolu više nego vrijedi sjeme.
|
|
PeKa
Upravo klijam Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi imamo slično iskustvo (Pekica i ja). Čak je i slanje poštom iz EU upitno. Jednom smo dobili čestitku od carine da nam je poslano sjeme iz Belgije, nismo ga nikako mogli dobiti, pa ga je carina poslala natraga pošiljatelju. Naša rodica je iduće ljeto donijela osobno to sjeme.
Najbolje nam ide primanje male količine sjemena u pismu, od poznanika, privatne osobe, iz amerike. To prolazi, ali valja paziti da je sjeme iz provjerenih trgovina organskim sjemenom.
Kako već nekoliko godina uspješno uzgajamo iz tog sjemena, možda mi imamo što vas interesira. Što vas zanima?
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Peka -Napišite vi što imate pa će onaj koga zanima pitati ili tražiti od vas .Pozz. Ja sam naručivala iz Estonije, sve je došlo , bez problema. Pregledano je na pošti carinjenja, ponovo upakovano ali nisam ništa platila.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nas smo nekoliko zajednički naručile sjeme iz V.B. - bilo je oko 20 vrećica sjemena a vrijednost cca 400 kn. Pošti carinjenja morale smo poslati ispunjen obrazac - što je u koverti, vrijednost i čemu služi (za vlastiti vrt). Platile smo
carinu oko 100 kn. Osim tog troška, drugih problema nije bilo |
|
PeKa
Upravo klijam Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa evo, po sjećanju...
Američki šareni kukuruz, Luk (Alisa Craig, imam vrlo malo lučica), Ljetna mrkva, paprika chilli, paprika tabasco, paprika jalapeno, rajčica black cherry, rajčica zelena "Aunt Ruby", rajčica žuta - klasična, rajčica žuta mala duda (?), tikvica Winter squash, meksička rajčica - tomatillo (ljubičasta i žuta).
Inače prodajem sjeme (sve organsko), no ovdje na forumu dobro bi došla razmjena.
PeKa
|
|
PeKa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni osobno, ta "politika" oko uvoza sjemena nije legla. I dalje imam nešto protiv toga... pogotovo kad se koplja lome na entuzijastima i zaljubljenicima poput nas, a s druge strane i GMO soja može proći da nitko ništa ne pita, sve legalno.
|
|
Karmela
Nedavno posijan Pridružen: 11 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja naručujem bez ikakvih problema sjeme iz UK. Dode mi paket na kucnu adresu
|
|
Karmela
Nedavno posijan Pridružen: 11 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Platim visa karticom preko weba
|
|
PeKa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Etu, i tu su se stvari promijenile. Prije 6-7 godina bilo je sasvim drukčije.
Nisam imao prilike pregledati forum do kraja, da vidim da li se ljudi s foruma bave prikupljanjem, razmjenom sjemena, onako... među nama.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno. Tu ti je vrlo živa trampa
|
|
PeKa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako se odvija trampa? Poštom, u kafićima ili drukčije?
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima posebna tema - oglasi (pod Ostalo-sve i svašta o biljkama i cvijeću).
Tamo napišeš što nudiš i što tražiš i onda se dogovaraš s onima koji se jave |
|
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav Milice! Mogu li dobiti ime tvrtke ili stranicu od kud si(Estonija)naručivala sjemenke'
hVALA
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://seemnemaailm.ee/eng/ Evo stranice. Vidjet ćeš ima prijevod..Nema u vrećicama puno sjemena i ne znam kakva će biti klijavost. Ovo što sam do sada posijala, niklo je ( dupli sljez).
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem Milice. Idem malo pronjuškati.
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
esperanza0905
Nedavno posijan Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
netko naručivao s ove stranice?
http://www.organiccatalogue.com/index.html |
|
carpe diem
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što god sam naručivala (isključivo sjeme cvijeća) preko e-baya ili http://www.swallowtailgardenseeds.com , došlo je bez problema. Platila poštarinu i to je to.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
ronca
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 13 Listopad 2013 Lokacija: Samobor Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja najčešće sjemenke naručujem iz engleske, a ako tamo nema onda iz
amerike i nikad nisam imao problema. problem je jedino naći amerikanca
koji šalje poštu van amerike, ali ako šalje, sjeme stiže. možda se ova
fito kontrola odnosi
samo na sadnice? mislim da se nešto oko toga promijenilo u zadnje
vrijeme jer organski farmeri na veliko šalju sjemenke u europu, a i u
europi ima foruma koji razmjenjuju "heirloom" sjeme sa amerikom,
rusijom, ukrajinom itd.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |