Ajuga reptans |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo Tija, udovoljeno je tvojoj želji, čak što više, dobili smo fantastične slike razno-raznih, pa još i s nazivima, predivno muhlenvergija i hvala ti!
Moja je ova variegata, ali su još listići mali, mali, no nadam se širenju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vezano uz Ajugu reptans pronašla sam ovo:
Iva puzava ( Ajuga reptans L.) pripada obitelji usnatica (Familia Lamiaceae). Ova je biljka prirodni aromatik, adstrigent, antidijaroik, diuretik i homeopatik. Druga imena za ivu puzavu su gavez maleni, puzava iva, puzava ivica, salata vodena, skrečnik i sodula mačja, a strani su joj nazivi: engleski - bugle, carpet bugle; francuski: bugle ... Ajuga reptans je biljka niskog rasta 15 do 20 cm. s cvjetovima koji dostižu i do 40 cm, pokrivača tla. Ajuga reptans se brzo siri. Puzava ivica ( Ajuga reptans "Burgundy Glow" )
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša napisala ja u svojoj temi da moram pripaziti što sve poželim......muhlenbergia prekrasne su sve od reda, meni su one zanimljive baš zbog boje svojih listova, naprimjer ova s crvenim flekicama me neznam zašto asocira na dinosaure....i da hvala na brzini postavljanja fotki.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tija, vjerujem to, pa znaš da ja uvijek obećam kako neću ovo ili ono, a ipak.
Moon prekrasne su, baš dobro da znam gdje ih ima
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, sad znaš gdje ih ima
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ne Triša poželjela sam fotke , a ne biljke, pa mi je muhlenbergia odmah uslišao želju, na to sam mislila
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je ova biljka noćna mora, toliko se raširila da je cijeli dio cvjetnjaka u njenom korjenovom sustavu kao micelij gljiva. U prvi mah nisam znala što je to, kad sam skužila morala sam vaditi svu zemlju i izbacivati korjenje i biljku van, prestrašno. Pogušit će sve oko sebe.
Moje su bile možda 3-4 komada, i one i od susjede se šire kao lude po mojoj strani ograde. Sad kako vidim prelazi na travnjak |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Fany54
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo da se i ja pridružim ovoj temi . ajuge sam nabavila prošle godine obićnu zelenu i ovu šarenolisnu nisu mi cvjetale, ali je zato ve godine ova obićna od malog busenčića pravo se raširila dok mi je ova šarenolisna dosta slabija evo i slika.
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us e sad neznam dali će ove godine cvjetati, a nadam se. |
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puzava ivica (ajuga reptans)
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajuga "Mini Crisp Red"
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica,zagreb
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |