Bunar |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a zasto ti nisu stavili neki filter prije pumpe? ako ti ode pjesak unutra izgorit ce odmah
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pitagora
Novo sjeme Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Hvala Kamilici na iscrpnoj foto reportaži postupka bušenja. Pokušao bih sam izvesti nešto slično pa me zanima postupak i alat korišten pri tom postupku. Molim lijepo ako imate da objavite još koju sliku. Zanima me detalj bušačke krune na cijevi? Ako sam dobro skužio bušilica pogoni još jednu pomočnu pumpu na vrhu bušačke cijevi? I na kraju od čega je izrađena sama sonda tj. šupljikav početak cijevi kroz koju ulazi voda u alkaten cijev? Malo sam googlao na navedenu temu i pronašao izvrsnu Američku stranicu. http://www.drillyourownwell.com/index.htm Buše također tehnikom ispiranja uz korištenje vode iz vodovoda. Međutim, koriste cijevi-priključke kakvi se ne mogu naći na našem tržištu a spajaju ih ljepljenjem. Vidim na slikama da je vaš bunarđija koristio kanalizacijske cijevi. Mislim da se cijevi zagriju i na taj način prilično čvrsto utično spajaju. Nije mi jasno kako sprijeći da se tijekom manipulacije ne izvuku jedna iz druge? Da li je koristio kakvo ljepilo ili štiftove? Molim lijepo sve koji imaju iskustva s navedenim postupkom, i kod nas korištenim materijalom neka objave što znaju. Hvala lijepo. |
|
HidroGB
Novo sjeme Pridružen: 05 Kolovoz 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani!
Za bušenje bunara postoje strojevi koji izvode te radove. Prikazani način bušenja je improvizirana imitacija. Korištenje kanalizacijskih cijevi nije preporučljivo jer za to postoje orginal PVC cijevi koji se ugrađuju. One imaju navoj na sebi i jednostavno se navrnu jedna na drugu. Također je potrebno ugraditi zasip što većina to ne čini. Nakon toga slijedi probno crpljenje i izračun količine koja se smije crpiti. Ni u kome slučaju nije preporučljivo crpiti više od dopuštenog. Evo, malo sa aspekta struke. Hvala lijepo!
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako se kod nas bušio bunar...
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za dva sata potekla je voda......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |