Biljke koje opstaju i s malo svjetlosti |
Odgovori |
Korisnik | |
vanja3
Novo sjeme Pridružen: 14 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 23:21 |
molim za pomoć pri odabiru cvijeća za sobu gdje je vrlo malo svjetlosti |
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz iskustva drugih forumaša, a neka su i moja
Svejedno moraš testirati biljke, ovisi i o temperaturi i drugim uvjetima koje imaš. Prosurfaj i informiraj se o datim biljkama i vidi što odgovara prostoriji u kojoj planiraš biljke. Zamioculcas Sanseveria Paprati - Platycerium Scindapsus - đavolji bršljan Tamnozeleni sobni bršljan Fittonija Hoya Dracene one tamnozelenih listova Maranta Kalathea Kućna sreća - soleriola Hibiskus Kućna palma |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
vanja3
Novo sjeme Pridružen: 14 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetu
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sygonium. Užasno zahvalna biljka (otrovna inače). Raste kao bedasta. Meni stoji u kutu gdje baš i nema svjetla. Sad sam ju podkresala, da bude mali grmić, jer je otišla previše u visinu.
To je lišće. Nema cvijeta.
Inače imaš na Cvijeće foto, tema koja se zove "rujan", autor Brbe. On ima ogromno bogatstvo kućnih biljki, pa malo pogledaj. Sad je negdje pala na drgu stranu, pa potraži.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aspidistra elatior, moze u jako tamnom.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aglaonema također podnosi sjenovito mjesto i mjesto bez direktne sunčeve svjetlosti.
Moja je u sjenovitom kutku i dobro se drži već dvije godine. |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upade malo i ja u ovu rubriku vidim da se radi o biljkama koje uspjevaju u tamnijim prostorijama i slažem se u potpunosti za sansenveriu i aspidistru.Obje biljka još i netraže često zaljevanje,a ja svoju aspidistru držim u hladnom i tamnom mjestu gdje mi svake godine i procvjeta.Baš zanimljivo cvjet joj se mora tržiti među liščem.Pozdrav.
|
|
strufeta
Novo sjeme Pridružen: 21 Veljača 2014 Lokacija: bih Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovako, htjela bi u hodnik da stavim neku biljku, ali kako je taman, treba mi neka kojoj ne treba puno svjetlosti, molim neki prijedlog i da sad ne bude neka vrsta koju ne mogu naci kod nas? unaprijed hvala...
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerujem da bi ti Dracaena sanderiana (bambus sreće) uspijevala u takvom prostoru. Proguglaj malo.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aspidistra ti je idealna za tamne prostore.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |