Tri slične u nijansama različite... identifikacija |
Odgovori |
Korisnik | |
ribicatt
Novo sjeme Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Listopad 2012 u 15:31 |
Evo ovako... stavila sam novi post zbog dosta slika, admin ako nije dobro razumjet ću
Šetala sam sat i pol u krugu od 500m i naišla na tri vrlo zanimljive vrste gljiva Zajedničko im je: borova, brežuljkasta šuma... povezane s nekom zelenom il travnatom biljkom rastu poput listova i čak su jaako uklopljene u prirodu koja ih okružuje a za svaku ću napisati šta sam opazila pa vi recite nama šta je to... znalci... 1. Svijetlija po rubovima..bijelja iznutra...miris vuče na (vrganj) lijepše,školjkastije izgledaju
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ribicatt
Novo sjeme Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2. tamnije, mesnatije, kiselkasti miris...manje ih ima količinski
|
|
ribicatt
Opcije poruke
Hvala(0)
|
3. rastu razdvojene u odnosu na prve dvije, više jednolične boje i pravilnijeg klobuka...miris također kiselkast
|
|
ribicatt
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cijela šuma je mirisala na gljive...mahovina i travnjak skrivaju još pojedinačnih gljiva al njih ću staviti kasnije i usput, nabrala mislim posljednje šparuge ove god
Nadam se da će znalcima bit zabavno samnom...
|
|
ribicatt
Opcije poruke
Hvala(0)
|
heh al ima toga jooššš...nemojte se ljutiti... ove nisam baš htjela ubaciti u košaru...al za foto su zanimljive... 1. mislim da je to onaj jezik il jetra il kako već :-) 2. ne sviđa mi se ovaj vrganj jer mu je klobuk za gore... 3. lagano se plavio...malo se crvenio...također nisam sigurna da je dobar 3.lijepa za vidjedi...ali ne znam što je...bijelila se u odnosu na ostale oko nje.. 4. lijepa za vidjeti...ali...hmm
|
|
ribicatt
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hajde gljivoljupci....uskašite upomoć...nama koji učimo....
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle , ja sam isto početnik ali učim o gljivama evo treću godinu . Prvih 10-tak slika - slične nalazim u borovoj šumi , dosta je teško odrediti ih , sličnih bude i tamnijih i većih . Treba naći sasvim mladu da bude cjelovit prikaz . Ona kao crveni jezik - nikad vidjela osim na slikama .
Vrganjoliki sa izvrnutim klobukom je skupio dosta vlage - možda neki slinavac . Ovaj poslije je moguće baršunovac , to plavilo na prerezu je važna karakteristika za determinaciju ali nemam iskustva , moji nisu plavili . Lijepa za vidjeti 3. je neka krasnica ako ima listiće ispod klobuka . Teško ih je razlikovati . Zadnje - nije mi poznato . Eto , čekamo stručnjaka , ovako ću i ja vježbati . Pozdrav ! |
|
povratakprirodi.blogspot.com
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |