Taxus ili tisa |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | ||
Fanika
Nedavno posijan Pridružen: 20 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 61 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
OK, znači najbolje u lipnju, hvala Pinus
|
||
Let the sunshine, let the sunshine in...
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pitane za Pinusa. U vrtu imam uglavnom tise, pačeprese i tuje.
Što se od ove tri četinjače orezuje i na koji način? To je u cilju poboljšanja rasta, a koje se od te tri oblikuju u ljepši oblik i gustoća? |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Zapadnu, thuja
occidentalis holmstrup sada ne diram.
Prije jesam orezivao sam ju slično kao i istočnu tuju a t. smaragd
isto povremeno obrijem. Makar kod nje to
nije potrebno. No svejedno je meni gusta
kompaktna rast ljepša. Tise
orezujem zavisno od vrste. Tisu bakatu orezujem u oblik kugle. Tise fastigiata
za sada odrežem vodoravno na metar visine. Želim dobiti što veći broj jakih grana. Poslije ću
pustiti da razgranata raste u visinu. Vidio sam na zagrebačkom groblju Miroševac
jednu posebno lijepu tisu fastigiata oblikovanu na taj način. Pačempresa
nemam, osim Chamaecyparis Obtusa 'Nana gracilis'. Nju ne diram. Ljepša nego je ne
može biti. |
||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E fala lipa.
Baš me sad more muke orezivanja tise, pa čak bi je i preselila. KOliko mora biti centar stabla udaljen od ograde (ruba parcele)? Danas sjedim pored tise i ne znam što bi s njom. Nejednake je krošnje. Šimšir sam lako orezala jer je sam od sebe kuglast. Kakvim je škarama najbolje orezivati ograde? |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |