Breza |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fala ti OTC. Znala sam ja da buš me razveselila.
No frka me ipak ostaviti ovo stablo jer su kuće blizu, a njoj je statika sad sigurno poremećena. Ak bu rasla samo na jednom patrljku , bojim se da bi s godinama mogla zvisiti na krov. Radije bum probala iz korjena novu pustiti. Hvala! |
|
Sponzorirani linkovi | |
on the cloud
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šeflera, da se breza "uhvati" sama za svoje stablo, odnosno da zacijeli, (zaraste, spoji se jedan dio s drugim), što se može dogoditi ako se pravilno postupi i deblo se dobro zaveže za nekoliko čvrstih drvenih stupova (kolaca (kao stabla u parkovima kada ih se svježe posadi)), ona nakon nekog vremena ne bi bila nestabilna.
Kada očvrsne, rasla bi jednako dobro kao i prije, i ne bi se naginjala niti na jednu stranu.
Jedini je problem trenutna estetika prostora, jer bi pri mazanju bilo dobro i rascijepljeni dio povezati elastičnom krpom i najlonom (govorim iz iskustva).
A kolčići zapravo i ne bi morali tako neugledno izgledati.
Uvijek se nađe poneko zgodno rješenje za ukrašavanje, (barem sezonsko).
Ja bih učinila tako, ali na tebi je odluka...
Istina, problem jesu kuće uokolo, ali sa svim mjerama opreza ništa se ne može dogoditi...
Sretno, ma koju opciju odabereš
|
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto kako napreduju moje brezice...
|
|
Teehee(R)
Nedavno posijan Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da javim rezultate:
Breze su dio lisca odbacile, a onda na samim deblima je lisce ponovno pocelo rasti. Mislio sam da je to znak da ce se uskoro zakorijeniti. 30tak dana im je lisce raslo, a onda je naglo pocelo venuti i padati, pa sam prema tome zakljucio da od zakorijenjivanja nece biti nista. Danas sam ih izvadio i bacio... Steta, ali nije islo! :) |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
tomislav_zg
Novo sjeme Pridružen: 03 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
braza je i meni jedno od najljepsih drveca...predivne su ove slike:)
|
|
azriela
Pustio korijenje Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja brezica na balkonu:))
|
|
dosadna ko tekut
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Veliki sam ljubitelj Breza . Kupila sam nedavno jednu šumu u koju bi posadila Breze . Pošto mi ih treba dosta komada voljela bih znati kako iz razmnožiti sa sjemenom . Kad se bere sjeme i naravno kad i kako posijati ? Bila sam u par šuma gdje ima Breza , ali nisam pronašla mladice . Pa ako netko zna , molim Vas pomoć.
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |