cvijet vezan za grad Slunj |
Odgovori |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Svibanj 2008 u 19:32 |
dobio sam na msil jedno vrlo intersantno pitanje od jedne citateljice koju zanima : Molila bih vas da mi pomognete, zanima me da li imate podatak koji je cvijet vezan za grad Slunj, tj. malo sam nespretno pitala. Dat ću vam usporedbu što me ustvari zanima. Znam da je DEGENIJA cvijet poznat kao Velebitska degenija, znači autoktona zaštićena biljka velebitskog kraja, mene zanima da li postoji biljka tj. cvijet koji je autoktoni za Kordun tj. grad Slunj. Ako imate takva sazbnanja javite mi ja bih vam bila jako, jako zahvalna. A ako ih ima više još bolje. Lijep pozdrav. Unaprijed zahvaljujem.
ja na žalost ne znam odgovor... ali ajedno smo jaci... |
|
Sponzorirani linkovi | |
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako dobro pitanje: pretražio sam net - ništa, zvao sve po Slunju - nitko ne zna, zvao turističke zajednice i po Slunju i Zagrebu i Karlovcu- ntko nema pojma, ali doznati ćemo !
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prenosim odgovor iz šumarije Slunj: Ne znamo u kom smislu mislite na povezanost grada Slunja i cvijeta (povijesno, simbolički, po rasprostranjenosti…)?? Ali recimo na području Slunja ima mnogo zaštićenog i rijetko rasprostranjenog cvijeta jako lijepe plave boje: JETRENKA (HEPATICA NOBILIS). Ako Vam to što znači… Inače ne bi znali s kojom još biljkom bi povezali naš grad. Pozdrav iz Slunja!! |
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno!!!
|
|
domingo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i ja jetrenku. Prije nekoliko godina sam ju donio s Papuka.....izuzetno rijetka biljka.
Zanima me, može li se širiti reznicama ili samo djeljenjem korijena. Znam da ju japanci obožavaju i da jedna takva biljka zna koštati i do nekoliko tisuća dolara. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa Ivane stvarno ovo nisam vidjela do sada, ali znamo da je recimo kamelija zaštitni znak Opatije, pa imamo Učku sa učkarskim zvončićem, bilo bi zgodno znati još ponešto o toj povezanosti cvijeća s gradovima.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sedum
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao Pridružen: 27 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 170 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako se traži baš neka osobita biljka iz Slunja koje nema drugdje - onda je to prvenstveno lijepa paprat Gospina vlas (Adiantum capillus-veneris) koja prirodno raste na sedrenim slapovima Slunjčice. Ove inače nema drugdje u kopnenom zaledju, nego tek u primorju npr. slapovi Krke i Zrmanje.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |