biljke čistači zraka |
Odgovori |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Studeni 2008 u 14:12 |
Evo popisa sobnih biljki - čistača zraka - štite od raznih zračenja
aglaonema
chlorophytum comosum
diffenbachia
epipremnum
hedera
philodendron
spathiphyllum
Dobro ih je držati uz kompjutor (najčešće spathiphyllum), a epipremnum
(puzavac) razgrađuje formaldehid benzen koji nastaje u dimu duhana, kod rada plinskih grijača - nadam se da ne pušite ili bar da ne pušite u zatvorenom prostoru.
Interesantno je da se neke od ovih biljaka ujedno spominju kao otrovne
(diffenbachia, epipremnum, philodendron)
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na ovome.... za neke stvarno nisam znao da i one pomazu....
ps. nije bitno dali su otrovne ili ne... samo ih ne treba papati i biti ce sve ok...
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš imam spatifil za rasaditi, znači jedna smjesta ide uz komp.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok!
Može pojašnjenje za neznalicu?!
Kako izgleda chlorotitum comosum? Na netu mi nije htjelo ništa odgovoriti jer da je možda krivo napisan riječ!
Please?
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušaj s Chlorophytum comosum. |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoju diffenbachiu drzim pored TV-a,jer kazu da je to najbolje mjesto za nju..raste kao luda ,i liske koje su blize Tv-u su dosta zelenije od ostalih!!
Zeleni ljiljan mi je nazalost napao zeleni crvic..inace ga drzim u kupatilu..nadam se da ce se oporaviti!!!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O baš dobro nisam niti znala što je to po nazivu, ali imam i taj zeleni ljiljan, znači i on pomaže, premjestim njega bliže tv-u. Jedini je problem što mi je kraj tv slabo svjetlo, pa neznam dali će opstati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ako mu odgovara blizina TV-a, mislim da ne bi trebalo biti problema Trisa..ali bolje neka kaze neko ko' ima vise iskustva !!
..tacno je da miruju sad,svi cvjetovi(gotov svi),pa i zbog toga mislim da mu i ne treba puno svjetlosti..ili grijesim!??
|
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje iskustvo sa zelenim ljiljanom je da ne voli biti bez svijetlosti ni zimi i ne voli topao zrak.Prošle zime sam ga držala u trpezariji na šanku i poćeo mi je klonuti imao je malo svijetlosti i ta je prostorija grijana i kad sam ga prebacila u sobu sa više svijetlosti i koja nije grijana poćeo se oporavljati.To je moje iskustvo
|
|
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Markezit!! Recimo,zeleni ljiljan od moje prijateljice Giulie je uvijek napolju..cijelu godinu..zimi ga smjesti na ulazu u kucu gdje je zasticen od kise/snijega ali ne pokriva ga,tako da osjeti cijelu zimu..a uvijek je prelijep..!!
Moji su jos mladi,tako da sam ih unijela u stan..jedan je u kupatilu a drugu u dnevnom boravku..imaju dosta svjetlosti a sto se tice Toplote..s tim nemam brige,jer moj cimer cesto zaboravi ukljuciti grijanje tako da smo i danas imali 17 gradi u stanu,hehehehe...smrze se..hehehe!!!
|
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I Ficus je dobar cistac zraka. Narocito one vrste sa velikim listovima: robusta, elastica...
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |