Plavi mak - Meconopsis |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Volim cvijeće plave boje pa sam tako naletija i na mekonopsis, ali kad sam vidija koje uvjete triba da bi rastao odma sam odustao od bilo kakvog pokušaja da dođem do ovog cvijeća!
Neka jako zahtjevna biljka, a negdi sam pročita da se cvijetni pupoljci odstranjuju prvu godinu da bi biljka ojačala! Šteta što je tako kompliciran! |
|
Sponzorirani linkovi | |
biksi
Nedavno posijan Pridružen: 18 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelitto ima vec obradene semenke mekonopsisa koje nicu bez problema,
na sobnoj temperaturi.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biksi, kaj čekaš? Nije li ti izazov uzgojiti nešto tako čarobno lijepo?
|
|
biksi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Semenke su vec stigle,javicu kada niknu.
Ne znam kako da postavim slike na vas sajt.
Pozdrav,
biksi
|
|
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupijo sam sjemenke Meconopsisa i sad me zanima, kad ih posijati, na kakvom mjestu držati da proklije (sunce, hladovina, u kući, vani...)
|
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam nabavila sjeme papaver somniferum danish flag.Mada on možda ne spada pod ovu temu,ali mislim da ,što se tiče sijanja najbolje je u posudice posijati i pokriti folijom.Posude držim na svijetlom mjestu.Tako mnogo brže klija sjemene
|
|
biksi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo,
moj mekonopsis je dobro nikao,posejala sam ih pre dva meseca ,a jedva su visoki jedan centimatar. sada mi je problem zalivanje,sa malo vlage se susi,a kada dobro zalijem pocne da truli.nadam se da ce preziveti bar poneka biljcica. pozdrav, biksi |
|
Marinn
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok,za koji dan ću se posijati Mekonopsis, nadam se da nije pre rano, sjeme sam kupija u Engleskoj a na omotu piše da se sije u zimi ili rano proljeće, a kako ja živim u Dalmaciji di su temperature više onda predpostavljam da ga već mogu posijati, u uputama (koje su na engleskom) piše svašta čak i to da se nakon sijanja kontejner stavi u frižider!!?? znači voli hladnoču!
eto valjda će nešto niknuti!!!!
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |