Kako razmnožiti sobnu ciklamu |
Odgovori |
Korisnik | |
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 12:53 |
Evo imam dvije mini ciklame (sobne)...ne znam kako da ih raznožim..????
MOLIM POMOĆ |
|
Sponzorirani linkovi | |
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih razmnozila sjemenom. Poslije cvjetanja, se stvori sjeme.Kad sazrije, pokupis sjeme, malo ga osusis, nakon tjedan dana ga posijes.
Treba otprilike oko mjesec dana, pa i vise da sjeme nikne. Kad nikne, pa do prvog cvijeta treba oko 6 mjeseci. Ovo je moje iskustvo. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
nichll =)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala pokušat ću....
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ima i lukovica tako da ju nemoj bacati.... ali najlakse i mnogobrojnije je skupljanjem ssjemena
|
|
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sm posijala ciklame u 8 mj. a u 10mj.sam ih pikirala,sad imaju po tri listića a kad će cvasti ne znam http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/ciklama/5449.aspx |
|
nichll =)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to sa sjemenom mi baš ne ide...pokušat ću joj kad prestane cvijetati razdvojiti lukovicu....u svakom slučaju hvala...
|
|
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šta se sa ciklamama radi kad precvjetaju? jel treba gomolje spremiti kao i ostale ili? nije mi jasno....
|
|
Tanja 20
Pustio korijenje Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ciklame često treba uništiti nakon cvatnje, ali ako ih pažljivo njeguješ može cvasti i nekoliko godina. Kad listovi požute i biljka ostane bez pupoljaka treba postupno obustaviti zalijevanje, a cvjetnjak pohraniti na tamno i suho mjesto do početka ljeta. Tada je ako moguće iznesi van na hladno i sjenovito mjesto, ali pazi da se biljka ne smrzne. Zalijevaj je dok se ne pojave listovi a tada presadi biljku i ostavi je na sjenovitom mjestu dok ne propupa.
Kad se pojave cvjetovi stavi je na nešto svjetlije mjesto.. E i posebno pažljivo moraš izvući uvele cvjetove i listove. pozz |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
Tijana
Novo sjeme Pridružen: 10 Ožujak 2014 Lokacija: slavonski brod Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E mene nesto zanima imam ciklamu ali nema cvijeta na njoj nego ostalo je samo sjeme,ali nije pocrnilo,pa me zanima kad da to osjeme odvojim ili da pustim pa ce samo odvojiti
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |