Turski karanfil - Dianthus barbatus |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(2)
Objavljeno: 07 Listopad 2014 u 22:44 |
Turski karanfilići su rožice naših nona. Bez obzira na naš domaći naziv, domovina mu je Kina. Spada u jednoljetnice (sijemo u klijališe od siječnja do travnja i kad prestanu mrazevi - u svibnju presađujemo na gredice) i dvoljetnice (sijemo u lipnju na gredice, a cvate nakon godinu dana). Voli plodno i propusno tlo i sunčan položaj.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje već posadio u vrt zajedno sa dvogodišnjim zvončićima! :D
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni nekako na ovoj lokaciji nikako....nekada sam imala sumu turskih karanfila, cak sam ih i bacala....a sada sto god kupim, propadne....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ne mogu vjerovat Monna da ti ne uspjevaju, kod mene ih ima na sve strane sami se osjemene i šire, evo par slika
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa da...i ja sam u staroj kuci imala te dobre ....stare.....al sad kad god kupim cvatu nesto kratko i uginu.....nit se same osjemene niti ista....jos sam i sama uhvatila nesto sjemena....al ne znam vise gdje sam ga spremila ....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
obožavam turske karanfile, lijepo izgledaju, još bolje mirišu, jednostavni za uzgoj i zgodno se kombiniraju s ostalim cvijećem
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bih samo dodala da se sami razmnožavaju, kod mene puštaju mladice na sve strane u krugu dva metra od matične biljke. Prelijepi su i jednostavni.
|
|
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako je i kod mene, jednom ih posiješ, i dalje sve sami obave, puštaju brdo mladica za slijedeću godinu...baš ih volim!
|
|
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(2)
|
...i ja i obožavam, njihov izgled, miris, jednostavnost...lijepe fotke, ali ne mogu, a da ne izrazim divljenje Nisinoj kombinaciji, zaista predivno
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni su vrlo lijepi, dekorativni i zamamni svojim bojama i mirisom, zato svima
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove godine sam ih posijala i rasadila nadam se da će iduće cvijetati i da će se sami razmnožiti pa da budu lijepe kao Nisine i Nonine
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Budu sigurno, imam jako dobra iskustva s njima. Predivno, jednostavno i zahvalno cvijeće.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(1)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice, bome mirišu i do mene
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, da, da - ja ih jako volim... ... to mi je jedno od najdražeg vrtnog cvijeća.
|
|
božur3
Već proklijao Pridružen: 24 Kolovoz 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 186 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NOna kavi divni karanfili!!! Svaka čast...
|
|
božur3
Već proklijao Pridružen: 24 Kolovoz 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 186 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ninetta
Predivni karanfili, vrt sigurno miriši krasno ..
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni su oni puno dragi, pojedine vrste imaju prekrasnu boju. Ja ih nažalost ne mogu imati jer nemam vrt.
|
|
Bolje može onaj tko hoće nego onaj tko može
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |