Euphorbii flanaganii, euphorbia caput meduse |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 10:52 |
Mlječika meduzina glava
![]() Ova mlječika stvara brojne izboje, nalik na zmije, koji izrastaju iz kratkog gotovo nevidljivog stabla. Stablo ove mlječike je gotovo potpuno skriveno u zemlji. Iz te "glave" izrastaju izboji koji poput zmija prekrivaju tlo uokolo biljke. Za ovu neobičnu biljku odaberite neko povišeno mjesto ili je objesite kao viseću biljku, tako da joj sivozeleni izdanci vise preko ruba posude. Cvjetovi se pojavljuju na njihovim vrhovima. Ova biljka , porijeklom iz južne Afrike , nazvana je po Meduzi iz grč. mitologije-ženi sa zmijama umjesto kose. |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Samo mali ispravak: ne cvate na vrhovima, nego više od sredine pa polako prema krajevima krakova. Evo moja slika od prošle godine, sad malo kasni i tek se formiraju pupovi:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
ovo izgleda zanimljivo :) i ima jako lijepe cvjetiće
![]() |
|
![]() |
|
Da, ima lijepe cvjetiće, ima ih puno i dugo traje cvatnja.
Nona, baš mi je drago da si otvorila ovu temu.
|
|
|
|
![]() |
|
evo prvih cvjetića ove sezone, još su blijedi, no kako vrijeme bude odmicalo boja će biti izraženija i bit će još cvjetića.
|
|
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Glikica koje ti prekrasne primjerke imaš!!!Čista petica.
Štefica i tvoja meduza je divna,praznik za oči. ![]() |
|
![]() |
|
Hm zanimljivo, moja meduza imala tek nekoliko cvjetića za sada, ali zato raste ko šašava.
|
|
|
|
![]() |
|
Evo je danas:
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
glikice prekrasno izgleda.prvi put vidim ovu biljkicu i oduševljena sam
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Bravo Glikice,prekrasna je.
![]() |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Zanimljiva biljka sa zanimljivim nazivom. Naravno da je nisam nikad vidla, ma bas ima dobru frizuru.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Glikice prekrasna je !! Svakodnevno se diveći mojoj-čikaJankovoj kako raste, zaboravila sam da i cvjeta !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Zaista je divna.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Ja sam ju prošle godine pokušala razmnožiti , ali nisam uspjela. Otkinula sam nekoliko krakova i nije išlo.
|
|
|
|
![]() |
|
ja nisam ni pokušala, možda na proljeće ako mi preživi .
|
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Nabavila i ja, preeeeeeeeeekrasna je.
Nisam mogla vjerovati kad je čovjek donio dvije na pazar da ih proda! A tražim je već dugo, dugo vremena.
E sad, razmnožavanje. Glikice, ti imaš dvije prekrasne, velike, je li tebi uspjelo razmnožiti je da formira Meduzinu glavu?
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |