Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Euphorbii flanaganii, euphorbia caput meduse
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Euphorbii flanaganii, euphorbia caput meduse

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Euphorbii flanaganii, euphorbia caput meduse
    Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 10:52
Mlječika meduzina glava

Ova mlječika stvara brojne izboje, nalik na zmije, koji izrastaju iz kratkog gotovo nevidljivog stabla.
Stablo ove mlječike je gotovo potpuno skriveno u zemlji. Iz te "glave" izrastaju izboji koji poput zmija prekrivaju tlo uokolo biljke. Za ovu neobičnu biljku odaberite neko povišeno mjesto ili je objesite kao viseću biljku, tako da joj sivozeleni izdanci vise preko ruba posude. Cvjetovi se pojavljuju na njihovim vrhovima.
Ova biljka , porijeklom iz južne Afrike , nazvana je po Meduzi iz grč. mitologije-ženi sa zmijama umjesto kose.
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 17:12

Uploaded with ImageShack.us

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 17:18
Samo mali ispravak: ne cvate na vrhovima, nego više od sredine pa polako prema krajevima krakova. Evo moja slika od prošle godine, sad malo kasni i tek se formiraju pupovi:

Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 18:27
ovo izgleda zanimljivo :) i ima jako lijepe cvjetiće Approve
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 09:37
Da, ima lijepe cvjetiće, ima ih puno i dugo traje cvatnja.

Nona, baš mi je drago da si otvorila ovu temu.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2013 u 09:12
evo prvih cvjetića ove sezone, još su blijedi, no kako vrijeme bude odmicalo boja će biti izraženija i bit će još cvjetića.

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 16:45

i moja je procvjetala
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 17:01
Glikica koje ti prekrasne primjerke imaš!!!Čista petica.
Štefica i tvoja meduza je divna,praznik za oči.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 10:26
Hm zanimljivo, moja meduza imala tek nekoliko cvjetića za sada, ali zato raste ko šašava.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2013 u 11:57
Evo je danas:

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2013 u 17:26

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2013 u 19:22
glikice prekrasno izgleda.prvi put vidim ovu biljkicu i oduševljena sam
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2013 u 20:45
Bravo Glikice,prekrasna je.
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2013 u 23:03
Zanimljiva biljka sa zanimljivim nazivom. Naravno da je nisam nikad vidla, ma bas ima dobru frizuru.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 15:58
Glikice prekrasna je !!  Svakodnevno se diveći mojoj-čikaJankovoj kako raste, zaboravila sam da i cvjeta !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 14:36
moja nije cvjetala ali mi se dopada i ovakva

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 17:37
Zaista je divna.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 17:48
Ja sam ju prošle godine pokušala razmnožiti , ali nisam uspjela. Otkinula sam nekoliko krakova i nije išlo.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 19:26
ja nisam ni  pokušala, možda na proljeće ako mi preživi .
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 08:14
Nabavila i ja, preeeeeeeeeekrasna je.
Nisam mogla vjerovati kad je čovjek donio dvije na pazar da ih proda! A tražim je već dugo, dugo vremena.

E sad, razmnožavanje. Glikice, ti imaš dvije prekrasne, velike, je li tebi uspjelo razmnožiti je da formira Meduzinu glavu?

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.