Sinningia (Rechsteineria) leucotricha |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 06:52 |
Jednom sam ju predstavio na forumu. Osim Miss M nitko nije reagirao na nju. Svejedno, meni je prava ljepotica pa otvaram posebnu temu o njoj. To je Bešlićeva Sinningia (Rechsteineria) leucotricha ,( Flora, 2012) dlakavog srebrno zelenog lišća. Kroz sezonu mi nije cvjetala. Ne znam dali je tome razlog što je premlada ili ja nisam znao sa njom. Vjerojatno ovo drugo. Bolno sporo raste a da bi malo ubrzao njezinu rast previše sam ju gnojio. Ovu godinu ću promijeniti taktiku, neću ju forsirati a umjesto uravnoteženog upotrebljavati ću gnojivo siromašno dušikom. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikad nisanm ni vidjela ni čula za ovu biljku,lijepo izgleda,rijetko se nađe sukulent sa tako dlakavim lišćem.Morat ću malo proučiti o njoj.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Meni je već duže vrijeme velika želja!
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pinus lijepa je, podsjeća me na zekine uši, samo gornji dio naravno
mislim da je prva na listi ponudi sukulenata kod zna se koga, da mu ne pravim reklamu ![]() ona spada u bačvarice ili ne? moram priznati da sam je i ja gledala lani na sajmu cvijeća u našoj županiji (mislim da je bilo još par sličnih biljaka), ali bila je preskupa i nisam znala ništa o njima pa sam ih preskočila i bolje da je nisam uzela jer mi je većina kupljenog na tom štandu propala kako ide s njegom? pretpostavljam ko ostalim sukulentnim biljkama - voda na kapaljku i propustan supstrat koje uvjete zimovanja zahtjeva? |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Natalija, mislim da S. leucotricha ne spada u bačvarice, u bačvarice je dotični, (da mu ne pravimo reklamu
![]() A cijene su relativne. Gledam cijene bačvarica kod čeha. A ono raspon cijena od 5 € pa do 130 €, pa tko voli neka izvoli. Čini mi se da S. leucotricha nije po ničemu posebna u uzgoju. Ali kao što sam napisao nije mi cvjetala. Zalijevao sam ju 1 -2 puta tjedno u zavisnosti od vremena, sunca je imala do podneva, poslije podne je bila u svijetloj sjeni na jugoistočnom balkonu. Sada ju zalijem jednom u 2 tjedna i to malo. Držim ju na prozorskoj polici jugozapadne strane kuće. Vrhovi lišća su suhi, no to me za sada ne zabrinjava. Nadam se da će u proljeće kada krene sa vegetacijom potjerati novo lišće. Supstrat upotrebljavam kao za adeniume. Bogat hranjivim tvarima i jako propustan. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Izgleda da mi je njeno prvo predstavljanje promaklo, no na svu sreću ovo drgo sam primijetila. Krasna boja dlakavih litića |
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Mene fascinira cvijet koji nastane na njoj, tako fantastično izgleda sve skupa!
Evo jedan link: http://www.gesneriads.ca/sinni225.htm Nadam se da ću ju ove godine nabaviti! Skroz se veselim tome! |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Moram priznati da je i meni novitet, pored svih časopisa koje imam nisam baš naletila na nju, ali da je divna i posebna" je", svaka čast kao samo imaš nos za dobro, svaka čast . Mislim da će je mnogi poželjeti imati u svojoj kolekciji
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Djevojke, s. leucotricha je lijepa i kada ne cvjeta ali kada cvjeta je posebna. Ania, kao što kažeš fascinira svojim cvijećem. Pogledajte ju OVDJE i OVDJE. Čitam da siningija počinje cvjetati kada kaudeks naraste preko 5 cm promjera. Moja je približno te veličine, možda me i iznenadi ovo proljeće nikada se ne zna.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Divna je u cvatu, držim fige da tvoja procvjeta pa da svi uživamo gledajući je
|
|
![]() |
|
Držim ti fige da procvjeta!!!! i samoj sebi da ju nabavim jer ju već dugo želim. ![]() |
|
![]() |
|
Početkom proljeća sam odrezao staro lišće. Tjedan kasnije leucotricha je počela tjerati novo lišće. Nismo puno pisali o leucotrichi. Evo samo par riječi da ne ponovite moje greške. Leucotricha ne voli cjelodnevno direktno sunce. Ima osjetljivo lišće i lagano dobi opekline od sunca. Idealno za nju je jutarnje sunce i poslijepodnevna svijetla sijena. Nadam se da je @ania nabavila leucotrichu i da će joj lijepo rasti. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Pinus, jesu li to pupoljci ili mladi listići ? Prelijepa biljčica, pratit ću je ! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free, iznenadila si me sa pitanjem. Ne znam dali su to pupoljci
![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Baš ti je slatkiš.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Zanimljiva biljka. Definitivno ću nastaviti pratiti ovu temu.
Pinus, kod tebe uvijek nešto zanimljivo i u cvatu ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Pinus u tvojim zelenim rukama sve procvjeta, ovo moram biti iskrena prvi put vidim preljepa je, ali ipak prišapni i žena ima tu svoje prstiće
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |