wiz povrtnjak u malom |
Odgovori | Stranica 123 68> |
Korisnik | |
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Studeni 2012 u 03:04 |
Baš razmišljam, evo 2 ujutro kako bi bilo dobro da otvorim mini wiz povrtnjaknije nešto velikog kalibra al hrani nas 7, i još se nađe za susjede i dobre prijatelje.
Pa evo za sam početak jedan dio, večina slikana sa mobitela tako da nemam vrt u cjelini, i par sa fotiča.Ovo je dio ulaza u povrtnjak.. češnjak dalmatiner puter grah od maris, samo nažalost suša ga skroz uništila, ostalo 5 sjemenki za razmnožiti iduću sezonu slavonski stari bijeli kukuruz rikula nešto siromašnih paprika slonovo uho babura i roga ..ovako izoliram rajčicu za čisto sjeme(da se ne križa sa drugim sortama) taljanska svijetlo zelena blitva, enorman urod.. pastrnak i san marzano kopar sa mrkvom i peršinom livanjski autohtoni češnjak i grašak... desni red skroz prokulica zelena i crvena white wonder krastavac (američki srara sorta, datira iz 1893g) volovsko srce andine Paul Robeson San Marzano New Yorker ..evo, to je za sada to, nadam se da će vam se dopasti ovaj moj mali povrtni kutak...pozz od wiz
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasno! Lijep vrt i bome svačeg u njemu!
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast! Ostajem bez riječi.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
povrtni kutak ti je super
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svima, samo nemogu nikako složiti da mi idu slike jedna do druge, mučim se da sredim al ne ide.
...za sve posjetioce jedna rojžica |
|
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svačega lijepoga ima u tvome vrteku!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dugo sam čekao tvoj povrtnjak i vidim da se isplatilo čekati,sve je prekrasno,svaka čast na trudu,a najviše mi se sviđaju rajčice !
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wizardice ova godina je nažalost mnogima bila loša.. Dok se samo sjetim koliko sam truda uložila u sve te biljke koje sam sijala, dobila sam niti pola od toga svega. Imam dojam kao da sam cijelu sezonu prespavala ili negdje prešunjala,kao da nisam ništa radila. Opet s druge strane kao što i ti kažeš, svejedno opet se i nečega našlo, nije mi baš sve kiksnulo...Zadovoljna sam koliko mogu biti, niti previše, niti premalo, moram se pomiriti s time. Moglo je biti i gore, da ništa nemam, ali eto Hvala Bogu pa nije tako..
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kome se ne bi svidio tvoj povrtnjak i meni se paradajz najvise dopao jer mi je to najdraze povrce,a Bogami ima se kod tebe sta i viditi
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja očekivao mali povrtnja kad ono ovolika divota....
svaka čast... puno truda i rada je uložno u ono
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..znam, isto mi je i samoj, tuga me bila držala neko vrijeme, al i bolest me sriječila u mnogo čemu, od iduče god idemo u nove pobjede
|
|
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..hvala, hvala ..e, a da mi je sve uspijelo, a ne samo 50%, gdje bi mi bio kraj, ovako, samo pola prikazano, a da tek vidiš vočnjak, ajoojooj i tu, nema čega nema, i to ću vam pokazati
|
|
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ehehej draga pustolovčice, pa kad ću vidjet tvoje rajčice,heheh, šalim se, drago mi je da si tu, mah,mah ti šaljem, hvala ti što si u moje ime stavila one moje slikice rajčica..
|
|
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno smo dočekali i tvoj vrt, hvala. Kaj se mene tiče, povrtnjak uopće nije mini, a bome ni urod nije uopće loš. Kaj bi tek bilo da je puni urod, da nije bilo suše. Nego, gdje si uspjela naći crvenu blitvu, ja je nisam nigdje našla kod nas, a niti u Italiji. Kakva je kad se skuha, jel' ukusna?
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mene zanima cicoka sta od nje radis za jelo i jel je smatras ljekovitu i za sta je?
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..hehhee, kad gledam od svih vas od koliko je ari napravljen povrtnjak, moj ti dođe ko plombica za omanji šuplji zub..u tom omjeru gledam, a što se tiće toga još imam na 4 mjesta napravljenih manjih povrtnjaka. Kaže mm da ću uskoro preć i u vočnjak, da se širim ko epidemija,hahha.Blitvu sam naručila iz Švicaeske (onu sa skroz crvenim listovima) a ovu drugu sam kupila na aukcijama, okus..utoliko se razlikuje što nije specifičan okus blitve..mislim..meni ima obična okus po zemlji...neznam kak drugima al ove crvene su blažeg okusa ikad ih napravim kao na špinat..mmm, za poludit koliko je fino.
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Wizardice moram se smijati ovom tvom postu, ovo za epidemiju, onda smo iste, pitanje je samo vremena kad ćemo obje prijeći u pandemiju.... Naravno samo se šalim, nemoj mi uzeti za zlo...
|
|
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pustolovčice moja, našla ja par recepata na netu, toliko mi se dopali pa ih na taj način pripremam, evo ti recepti pa ak ti se dopadnu...opleti po štednjaku:) -----Prvo da vidiš ljekovitost----- Ljekovito djelovanje - Bitno djelovanje inulina kod dijabetičara je da smanjuje razinu šećera u krvi, giht i reumatske bolesti - bolesti želuca i crijeva kao dobar detoksikant i antibakterik, jer izvrsno regulira probavu i odnos bakterija u crijevnoj mikroflori - u raznim dijetama za osteoporozu i kardiovaskularne bolesti - jača imunitet (izvrsna dijetalna namirnica za one koji pate od anemije, srčanih oboljenja, a smanjuje i razinu kolesterola i triglicerida - afrodizijak i spermatogenik - dobar je antioksidant u prevenciji raznih infekcija i zloćudnih oboljenja crijeva - pomaže kod alergija, naručito na hranu - antisklerotik - pomaže kod bolesti krvi i krvnih sudova te kod visokog tlaka ZAPEČENA ČIČOKA SA DVIJE VRSTE SIRA SASTOJCI 500 g čičoke 200 ml kiselog vrhnja 2 jaja 2 žlice sitno sjeckanog vlasca 1 režanj sitno sjeckanog češnjaka sol papar 1 žlica ribanog parmezana 1 žlica ribanog feta sira maslinovo ulje POSTUPAK
Salata od čičoke 200 g gomolja skuhamo i ogulimo koru. Izrežemo na ploške i začinimo s maslinovim ili bučinim uljem, bio vegetom ili soli. Uputa za uporabu: Dodaci čičokinoj salati su doista bitni te se standardno začini sa bio vegetom ili sa soli, te uljem maslinovim kod kardiovaskularnih bolesti a bučinim kod bolesti crijeva i prostate. Preporuke su uvijek da biramo začine prema trenutnim tegobama ili za jačanje imunološkog sustava Pogačice od čičoke i crvene leće - ovo je prava poslastica (nama) i vrlo često je na meniu Izribati nekoliko gomolja čičoke i pomiješati sa kuhanom crvenom lećom. Dodati jaje, suncokretovih sjemenki, sjeckanog peršinovog lista i krušnih mrvica. Sve promiješati. Ako vam je ispalo presuho dodajte ili jaje ili kiselog vrhnja, a ako je premekano onda još malo mrvica. Rukama raditi pogačice (ne prevelike) i pržiti na ulju! Ponekad znam dodati i sitno sjeckanog poriluka ili šampinjona... Čičoka u umaku od rajčice Čičoku oprati i narezati na tanke ploške. Na ulju propirjati usitnjeni luk, češnjak i rajčicu (svježu ili pasiranu). Podliti vodom, dodati kocku za juhu i kuhati 10-ak minuta. Umiješati čičoku i začine (sol, papar, korijandar, kim) i kuhati još 10-15 minuta i poslužiti uz tjesteninu. ..za sada samo na taj način pripremam, u biti..još istražujem kaj mi se čini fino |
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 68> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |